2012. március 11., vasárnap

John Carter

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 132 perc, 2012
Rendező: Andrew Stanton
Főszereplők: Taylor Kitsch, Willem Dafoe, Lynn Collins, Mark Strong, Bryan Cranston, Dominic West, Ciarán Hinds, James Purefoy, Daryl Sabara, Polly Walker, Thomas Haden Church, Samantha Morton

John Carter milliomos, különc utazó – hirtelen halálakor meglátogatja unokaöccse, aki megkapja az elhunyt naplóját, ebből ismerjük meg Carter történetét. Egy kaland során teljesen véletlenül rábukkan egy idő kapura, melyen keresztül a Marson találja magát. Itt aztán megismerkedik a helyi őslakók konfliktusaival: előbb a Tarkok törzsével, majd az egymást gyilkoló népekkel. Véletlenül részesem lesz a harcoknak, és szerelembe esik Dejah Toris hercegnővel, akivel együtt szállnak szembe a gonosz árulókkal.

A történet nem rossz, túl sok újdonság nincs benne, a szokásos jók vs rosszak harc, fűszerezve némi szerelemmel és árulással, azonban a film végén épp elég nyitott kérdés marad ahhoz, hogy várhassuk a folytatást…

Andres Stanton rendező remek munkát végez. Először is ki kell emelni a hihetetlen látvány világot és a remek fényképezést. Egyszerűen elképesztő, hogy már tényleg nem látjuk a határt valóság és trükkök között… Stanton erénye, hogy remek kis pörgős filmet csinál, ami azonban nem félelmetes, bár jócskán akadnak furcsa lények. És az állandó harcok ellenére mégsem véres a film, így igazi családi mozi, gyermekeket nyugodtan el lehet rá vinni. Annál is inkább, mert épp elég humor van benne az ő számukra is. (A legjobb figura tagadhatatlanul a hat lábú kutya…)

Taylor Kitsck számomra új arc. Kellően kisportolt felsőteste bizton lenyűgözi majd a lányokat, míg Lynn Collins tagadhatatlan szépsége határozottan kellemes perceket szerez majd a fiúknak. A többi színész is nagyon jó, de legtöbbjük szinte a felismerhetetlenségig el van sminkelve, így csak azt tudom mondani: az egész sztori kellően szórakoztató és izgalmas.
 
Igazi családi mozi, kellemes kikapcsolódás. Érdemes megnézni – és készüljünk fel a lélegzetelállító látványra. A film betétdala pedig külön dicséretet érdemel.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése