2012. április 1., vasárnap

Csempészek

(Contraband)
Színes, feliratos, amerikai-angol krimi, 110 perc, 2012
Rendező: Baltasar Kormákur
Főszereplők: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Giovanni Ribisi, Ben Foster, Laleb Landry Jones, Diego Luna, Lukas Haas, William Lucking

Chris Farraday egykor híres csempész volt, mára boldog családi életet él és vállalkozásában dolgozik. Ellenáll a kísértésnek, nem tér le a jó útról… Egy napon azonban felesége öccse kerül bajba: csempészés közben eldobja az árut. Így Chris kénytelen elővenni régi kapcsolatait, de nincs kiút: ki kell fizetni az elveszett kábítószert. Ennyi pénzt azonban lehetetlen előteremteni, így nincs más lehetőség, be kell vállalni egy utolsó fuvart. Csakhogy a helyzet fokozódik: senki sem az akinek látszik, és a régi kapcsolatok sem olyan megbízhatóak már. Végül pedig tökéletesen elszabadul a pokol, és megindul a versenyfutás a család biztonságáért és a csempészáru megmentéséért.

Baltasar Kormákur rendező igazi, régi típusú gengszter filmet forgatott. Pörgős, kellően bonyolult, igazából egy percig sincs megállás. Annyira összebonyolítja a szálakat, hogy végül mi magunk is alig tudjuk kibontani őket. Néhol ugyan picit durva a sztori, de ez hozzá tartozik a történethez. Dögös a zene, remek a fényképezés, és nagyon jók a színészek.

Mark Wahlberg zseniális, mint mindig. Egy óvatlan pillanatban be is vallja: élvezi a régi emlékek újra élését… Nos, ez látszik a játékán is. Zseniális. Kate Beckinsale ezúttal esendő háziasszony, akit rendesen összevernek, de meglepetésre gyenge nőt is remekül játszik. Giovanni Ribisi és Ben Foster pedig elképesztően zseniálisak. Ennyire beteg alakokat kitalálni is fárasztó lehetett, nemhogy eljátszani… A többi színész is remek, mindenki megbízhatóan hozza a figuráját.

Remek film, klasszul pörgős, amin nem kell sokat gondolkodni. Kiváló alkalom egy kis kikapcsolódásra a rohanó hétköznapokban!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése