2012. április 1., vasárnap

A titánok haragja

(Wrath of the Titans)
Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc, 2012
Rendező: Jonathan Liebesman
Főszereplők: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Bill Nighy, Rosamund Pike, Danny Houston, Edgar Ramirez

Az első rész gyenge kezdése után most itt a gyors visszaesés. Perszeusz fiát neveli halászként, felesége meghalt, és ő most sem kér az isteni sorsból. Csakhogy az istenek hatalma csökken, a titánok szövetségesekre találtak köztük, így még a nagy Zeusz is végveszélybe kerül. Ebben a helyzetben Perszeusz mégis csak összeszedi magát és elindul apja megmentésére. Társai Androméda és Agenor lesznek. Utóbbi csaló gazember, aki azonban Poszeidón fia, így maga is félisten. Útjuk során találkoznak Héphaisztosszal a kováccsal, legyőzik a Küklopszokat és mindenféle lényeket, végül pedig visszakergetik az alvilágba a lázadó Krónoszt. Közben kiderül, hogy Hdész mégis jó ember (azaz isten), azonban Zeusz nem éli túl a harcot…

A film egy brutál nagy káosz, tele alig követhető csatajelentekkel és fogadkozásokkal. Jonathan Liebesman nem tudott semmit hozzátenni az első részhez. Ugyanazok a figurák, ugyanazok a konfliktusok, ugyanazok a csaták. Egyszerűen unalmas az egész.

Ebben a helyzetben mit várhatunk a színészektől? Sam Worthington sem képes megújulni, és bár nagy emberek egész sora szerepel a stáblistán, sajna senkinek nem jut egy emlékezetes szerep. Egy tény: Rosamund Pike még mindig gyönyörű. Tehetségéről ebben a filmben nem nyilatkozhatok.

Sejtettem, hogy nem nagy ötlet megnézni a második részt, de adtam egy esélyt. Kár volt.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 5 pont - Közepes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése