2012. május 11., péntek

Nathalie második élete

(La Délicatesse)
Színes, feliratos, francia-svéd romantikus vígjáték, 108 perc, 2011
Rendező: Stéphane Foenkinos, David Foenkinos
Főszereplők: Audrey Tautou, Francois Damiens, Bruno Todeschini, Mélanie Bernier, Joséphine De Meaux, Pio Marmai, Monique Chaumette

Nathalie gyönyörű nő, aki imádja a munkáját, a barátait és az életét – aztán feltűnik a nagy Ő, és a boldogság határtalannak látszik. Csakhogy egy baleset folytán elveszti férjét és az idill véget ér. Családtagok és barátok próbálják segíteni a túlélésben, de egyetlen menedékhelye a munka. Az irodában találkozik aztán egy svéd kollégával, aki cseppet sem jóképű, kicsit sem lovag, ellenben egy rakás bénaság… Megmagyarázhatatlan módon Nathalie hirtelen megcsókolja… Egy csodaszép házasság, két remek ember szerelme után lehet esélye egy ilyen kapcsolatnak? Képes Markus megadni azt, ami korábban elveszett…?

Érdekes stílustanulmány ez a film. A két Foenkinos rendezői munkája közepes. A sztori néha túl lassú, néhol remek ütemű. A karakterek jók, de óvakodunk a túl mély gondolatoktól, ezért az egész sztori – nekem – kicsit sablonos. Több merészségre lett volna szükség… A fényképezés szép, a francia zene pedig remek választás. (Végre!)

Audrey Taotou még mindig iszonyúan bájos, és látszólag semmit sem öregedett Amélie óta. Nagyon vékonyka, épp mint egy kislányka. Még mindig nem az a klasszikus szépség, de még mindig megvan benne a régi titkos sugárzás, ami teljességgel elbűvöli a nézőket.

A többi szereplő pedig mind kellemesen hozza a maga karakterét.

Összességében azonban számomra csalódás volt a film. Nehéz, ha valaki Amélivel kezdi az életét…
De itt most teljesen hiányzott az a kis plusz… A két élet közti különbség nem fáj, nem boldogít… csak van. A való világ ennél sokkal keményebb…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése