2012. június 17., vasárnap

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap


(What to Expect When You’re Expecting)
Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 110 perc, 2012
Rendező: Kirk Jones
Főszereplők: Cameron Diaz, Matthew Morrison, Elizabeth Banks, Ben Falcone, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Chase Crawford, Dennis Quaid, Joe Manganiello, Megan Mullaly, Chris Rock, Rodrigo Santoro, Genesis Rodriguez

Ismét egy olyan film, melyben megszámlálhatatlan nagy színész játszik apró epizódszerepeket, az egész egy hatalmas kalamajka, ahogy nyomon követhetjük öt pár útját a teherbe eséstől a gyermek születéséig. Kicsit tartottam a történet adta kisiklás veszélyeitől, de meg kell vallanom: sz eredmény sokkal jobb, mint gondoltam volna.

Nem misztifikál, nem túloz: aránylag valóban őszintén beszél a film a terhességről. Van, aki könnyen veszi, van, aki belepusztul. Van, aki megszépül, van, aki elveszti minden báját. Van, aki átsiklik élete legszebb időszakán, van, aki minden percében szenved. Nem vagyunk egyformák. Van, aki könnyedén szül, van, aki komplikációk árán… Ráadásul van, aki el sem jut eddig a pontig… Kimondottan a film erénye, hogy a fiatal pár történetét is megfilmesítették… ettől lett igazán emberi a sztori.

Mindezt a mondanivalót pedig becsomagolják egy kellemesen humoros köntösbe, kivételesen sikerül nem altáji poénokkal operálni, és a máskor durván közönséges színészek is visszafogják magukat a csapat eredménye érdekében.

Kirk Jones rendező pedig a háttérben mosolyog, és tudja, hogy nagyot alkotott. Jó a fényképezés, remek a zene, a kan-klub poénja biztos, hogy valódi követőkre talál majd. Kiszámítható.

A sok remek színész közül talán a Dennis Quaid – Ben Falcone apa-fia páros alakítását lehet kiérdemelni, ők nagyon jók, de szinte mindenkit dicséret illet. Anna Kendrick ismét bizonyít – és még mindig milyen fiatal! Ez a kislány még nagy dolgokat fog nekünk mutatni!

Erről a filmről nem lehet többet mondani. El kell menni, meg kell nézni, és nagyokat kell röhögni rajta. Érdemes!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése