2012. október 6., szombat

A boldogság sosem jár egyedül


(Un bonheur n'arrive jamais seul)
Színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 110 perc, 2012
Rendező: James Huth
Főszereplők: Sophie Marceau, Gad Elmaleh, Maurice Barthélémy, Francois Berléand, Michael Abiteboul, Julie-Anne Roth, Macha Méril

Sacha egy igazi bohém agglegény, zenész, aki csak az élvezeteknek él és hasonlóan idióta barátaival készülnek a nagy előadásra. Charlotte egy iszonyúan gazdag reklám guru (elvileg elvált) felesége, aki rózsaszín felhőben neveli három gyermekét. Kettejük találkozása és szerelme teljesen irreális, de ezen egy francia filmben miért is lepődnénk meg… Sacha találkozása a gyermekekkel, egymás elfogadása pedig egy újabb mesebeli történet. Mégis van benne valami. Van benne valami, amit csak a franciák tudnak megmutatni: egy igazi bohém, életigenlő történet, melyről valahogy azt érezzük, hogy ilyen nincs – de mégis van…

James Huth remek munkát végez. A sztori csak kicsit hullámzik, a kellően romantikus mese bőven fel van turbózva humorral, így nem lesz csöpögős, hanem végig a valóság talaján áll a sztori. Szép a fényképezés, remek a zene és minden együtt van a sikerhez.

Gad Elmaleg remek színész, ezt a karaktert épp neki találták ki. Ilyen fejjel el sem tudom képzelni, hogy nem tényleg ilyen a fazon… A nagy dobás nyilván Sophie Marceau. Annakidején épp akkora tini volt a Házibulikban, mint a most a kislányát játszó gyermek. De Sophie bizony még ma is gyönyörű, és remekül komédiázik. Furcsa nézni az idő múlását, de valahogy nem fáj… Remekelnek a gyermekek és nagyon jók a karakter színészek is. Remek a csapatmunka.

Nem azt mondom, hogy ez a legjobb francia film a piacon, de az utóbbi években, mikor ismét kezdenek végre eredeti értékeik mellett talpra állni, ez egy igen jó darab. Hatalmasakat lehet nevetni, persze kicsit giccses, kicsit lehetne filózni a logikai buktatókon. De nem kell. Be kell ülni a moziba és jókat kell röhögni. Ennyi.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése