2012. október 21., vasárnap

Spicc



Cím: H-Budapest, Roham u. 5.
Asztalfoglalás: 70/313-3257
Látogatás: 2012.10.20.
Honlap:

1.    Külcsín: A Krisztina tértől egy sarokra, közvetlenül a Déryné Étterem mellett található a hely. Parkolni igencsak nehézkes, a dizájnos megjelenés viszont messziről látszik.

2.    Belbecs: Amolyan retrós-modern bár az egész. A falakon helyenként rövid egyszavas verziókban olvasható a választék, magas asztaloknál lehet helyet foglalni, a konyha egy légtérben van a vendégekkel, láthatjuk, ahogy a személyzet készíti a rendelésünket. Sok apró fényforrás gondoskodik a kellő világításról és mindenfelé régi tárgyak alkotják a díszítést. A megjelenés kellemes, teljesen alkalmas egy jó baráti csevejre.

3.    Étkek: Először is: nincs rendes étlap, csak egy kis kártya. (Lásd a képen.) Ennek később még szerepe lesz. Az ételek egyébként tapas jellegűek, tehát csak kis adagok, melyek inkább ízelítőnek jók. Viszont: minden kipróbált fogás remekül el van találva. A császár sütve lencsés babbal egyenesen remek, a rosé kacsa isteni, a kacsa kolbász pedig remek. Mindenre felteszi a koronát a helyben sült és melegen felszolgált kenyér. Parádés befejezés volt a fánk. Omlós és a szilvalekvár is zseniális.

4.    Italok: Pálinkából volt barack, szilva és vegyes. Semmi több infó. Üdítőből a kólák, de a választék rejtély. Leginkább ez egy bor bár, tehát igyunk bort. A falon és az étlapnak gúnyolt cetlin egyszerű felirat: fehér 350, rosé 400 és vörös 450. A felszolgáló kislány azt ajánlotta, hogy kóstoljuk meg az ő kedvenc vörös borát, nosza rajta, így tettünk. Igazából tehát a borozni, fröccsözni vágyók számára lehet érdekes a hely.

5.    Szerviz: A kiszolgálás kellemes, bár furcsa. Jött előbb egy helyes kislány, aki a bort is ajánlotta, aztán átvett minket egy fiatalember, aki kétség kívül gyors volt és jó humorú, bár számomra nem mindig tetszik, mikor egy ilyen helyen rögtön tegez a személyzet.

6.    Árak: Na, egészen eddig a pontig nem is lenne gond. Csakhogy a cetli és a falra firkált árak nem fedik a valóságot. Végül 3 üveg bort fogyasztottunk el a kellemes este folyamán. A számlát kérve megjelent a pincér: „Ugye a kolléganő elmondta, hogy ennek a bornak 1 decije 1100,- Ft-ba kerül?” Nos, ezt az apróságot nem közölte, és az ár sehol sem jelent meg. Így aztán letett elénk egy 51.000,- Ft-os számlát, amit igen nehéz kommentálni.

7.    Értékelés: Tipikus példája a vásárlók félre tájékoztatásának, a csalásnak és lehúzásnak. Az ilyen tetves helyek miatt kerül fel Budapest mindenféle országok követségeinek listáira. Csakhogy ezúttal külföldinek sem kellett lennem, a saját városomban vertek át, de olyan erősen, amit már régen nem értem meg. FIGYELEM! EZ EGY TETŰ CSALÓ HELY! SENKI NE LÁTOGASSA!!!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 1 pont – Borzalom

2 megjegyzés:

  1. es kifizettetek??? :( fogyasztovedelem?? ..nem biztos,h. annyiban kellene hagyni.. :((

    VálaszTörlés
  2. Bizony, egyetértek. Jelentsd fel őket! :)

    VálaszTörlés