2012. november 1., csütörtök

Pesti Disznó



Cím: H-Budapest, Nagymező u. 19.
Asztalfoglalás: (+36-1) 951-4061
Látogatás: 2012.10.31.
Honlap:

1.    Külcsín: A rövid idő alatt híressé vált étterem a Nagymező utcában, közvetlenül az Operett Színház mellett található. Egy bérház aljában lett kialakítva, a hely tehát véges. Nyáron persze sok asztal van kirakva a térre, ilyenkor hideg időben pedig egy télikertszerű terasszal bővül a helyek száma. Az egyetlen negatívum, hogy az étterem a színházi negyed közepén található, a parkolás gyakorlatilag lehetetlen. Érdemes gyalog érkezni, vagy készüljünk hosszabb sétára.

2.    Belbecs: A kis hely rendkívül jól van kihasználva. A nagyon magas beltér teljesen fel van polcozva és hatalmas bor készlet mosolyog a polcokon. Már a belépés is jó érzés. Középen található a látványkonyha, ínyencek végig nézhetik, amint ételeik elkészülnek. Körben pedig kicsi asztalok magas székekkel – az egész nagyon hangulatos.

3.    Étkek: Az étlap igen rövid. Igazából ez egy tapas bár, az adagok tehát kicsik, de annál szebben vannak tálalva és még annál is finomabbak. Előételnek a csípők juhsajt krém tökéletes választásnak bizonyult. A főfogások közül malachúst kértem csípős-korianderes babbal, és ez nagyon jó választásnak bizonyult. Az ízek harmonikusak, igazi ínyenc fogások. Az édességek közül Péter barátom a máktortát imádta, én a gesztenyés csoki tortát próbáltam ki, kellemes volt. Az étlap naponta változik, így mindig az aktuális választékot kell kipróbálni.

4.    Italok: Hatalmas a választék gyakorlatilag mindenféle italokból. Fő erősség azonban egyértelműen a bor, nem véletlen, hogy rendszeresen szerveznek itt borvacsorákat is.

5.    Szerviz: A kiszolgálás gyors volt és pontos. Fiatal srácok feketében. Érdemes volt hallgatni az ajánlásukra, ez számomra nagyon fontos.

6.    Árak: A finom ételeket és a kellemes megjelenést valahol nyilván meg kell fizetni. Az árak alapján a drága kategóriába sorolnám a helyet, de a minőség miatt ezt teljesen helyénvalónak éreztük.

7.    Értékelés: Kellemes hely, pont alkalmas egy könnyed vacsorára vagy egy találkozóra. Ínyenceknek mindenképp ajánlom!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése