2013. április 7., vasárnap

Az óriásölő



(Jack the Gians Slayer)
Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 114 perc, 2013
Rendező: Bryan Singer
Főszereplők: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Ian McShane, Bill Nighy, Stanley Tucci, Warwick Davis

Minden gyermeket az óriásokról szóló mesékkel altatnak el a szüleik. Így van ez a szegény parasztfiúval meg a hercegnővel is. Akik egy napos a sors különleges akarata miatt hirtelen valóban is az óriások földjén találják magukat, akik épp a visszatérésre és a méltó bosszúra készülnek. Így aztán Jack, a Hercegnő és Elmont a testőrök parancsnoka együtt indulnak harcba a nagyra nőtt gonoszok ellen…

Bryan Singer modern mesét rendezett. Ügyesen egyesítette az újkori technikát a régi mesével. A gonosz harcol a jóval, kellemesen el vannak találva a karakterek, ugyanakkor a látvány egészen remek. Ugyanakkor mértéktartó is, ezért az erőszak és a horror elemek nem dominálnak a filmben, így aztán gyermekek is megnézhetik. Eredményként pedig valóban egy jó kis családi film született.

A főszereplő Nicholas Hoult. Ebben a hónapban ez a harmadik film, amiben őt látjuk – valamiért rendkívül népszerű odaát. Eddigi teljesítményét nézve nem sikerült megértenem, hogy vajon miért. Inkább esetlen, mint hős, inkább metroszexuális, mint férfias. Eleanor Tomlinson hasonlóan színtelen a hercegnő szerepében. Üde színfolt Ewan McGregor, aki nem tud rossz lenni. Őt mindig érdemes szerepeltetni! Meglepetés volt, hogy Ian McShane végre pozitív szerepet játszik, jól is áll neki. Ellenpontként Stanley Tucci remekül komédiázik a gonosz szerepben… De az igazi főszereplők inkább az óriások. A trükkök zseniálisak, a figurák döbbenetesen élők.

Összességében egy kellemes mese az egész. Ideális családi program egy esős délutánon…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése