2013. június 19., szerda

Szemfényvesztők



(Now You See Me)
Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 115 perc, 2013
Rendező: Louis Leterrier
Főszereplők: Michael Caine, Dave Franco, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Michael Kelly, Mélanie Laurent, Odessa Sykes

Egy mentalista, egy bűvész, egy mágus és egy tolvaj gyűlik egy lakásba egy különös meghívás nyomán… Egy évvel később a Négy Lovas elképesztő produkcióval áll elő: Las Vegasból teleportálnak egy nézőt a Párizsi bankjába, amit kirabolnak és a pénzt a nézőknek adják… Az FBI Dylan ügynököt bízza meg, hogy kiderítse, mi a valóság. Mert a bűvészet ugye csak a megtévesztésről szól… Dylan ráadásul egy társat is kap a fiatal francia Interpol ügynök személyében, akivel enyhén szólva nem felhőtlen az együttműködés. A nyomozásban gátolja a produkciót pénzelő milliárdos Tressler, de segíti Bradley, aki egykor bűvész volt, ma pedig a trükkök leleplezésével foglalkozik. A fiatalok azonban zseniálisak, a harc egyre élesebb, és közben nem lehet tudni, mi is az igazi produkció. Hiszen minél közelebb vagyunk, annál kevesebbet látunk…

Louis Leterrier remek filmet csinált. Izgalmas a sztori, folyamatosan emelkedik a feszültség, egyre újabb csavarok borzolják kedélyünket. Ráadásul az egész film pazarul látványos, és remek színészi alakításokat látunk benne. Ez igazán remek munka volt!

Ilyen sztárparádét egy filmben már régen láttam. Ráadásul mindenki egyformán jó. Valahogy mindenki szívből hozza a figuráját. Caine és Freeman a két nagy mágus a háttérben remekel. Az Eisenberg-Harrelson-Fisher-Franco négyes pedig valóban el tudja velünk hitetni, hogy ők az okosok. Ja, és Isla Fisher egy tündöklőbb… E mellett Ruffalo borostás kullogása az események mögött és az okos Laurent duója is nagyon el van találva. Nem tudok senkit kiemelni: itt valóban mindenki nagyon jó!

A bűvészek világa az egyik misztérium, amely minden embert megmozgat. Mindig izgalmas betekinteni a kulisszák mögé. Ráadásul ezt most egy remek és izgalmas történetben, elképesztően látványos körülmények között tehetjük meg. Ne hagyjuk ki, zseniális a film, garantált a szórakozás!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 9 pont - Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése