2013. július 14., vasárnap

Lacus Pelso Pizzéria és Söröző



Cím: H. Ábrahámhegy, Posta u. 18.

Asztalfoglalás: (+36) 87-471-029
Látogatás: 2013.07.13.
Honlap: www.lacus-pelso.hu

1.    Külcsín: Valójában a Lacus Pelso két étteremet takar. Egyet Ábrahámhegyen, egyet pedig Badacsonytomajban, mi az előbbit látogattuk meg. Kellemes Balatonra jellemző ház, melynek földszintje maga az étterem. Mind az első, mind a hátsó részen van terasz, illetve udvar, ahol helyet lehet foglalni. Bár a hely korlátozott, de a légkör kellemes. Kimondottan jó, hogy az étterem mögötti részen van néhány hely parkolni is.

2.    Belbecs: Kellemes nyaralós hangulat. Mediterrán színek, akvárium, régi tárgyak. Minden nagyon színes és vidám.

3.    Étkek: Az étlapon főleg pizzák vannak. A választék nagyon széles. Kimondottan tetszik, hogy az elnevezések nem a szokványosak, hanem fantáziadúsak és egyediek. Például a szalámis pizzát itt Penészke néven találjuk meg. Végül nem tudtam választani így, felesben ettem a Füsti fecskét és az Erő legyen veled pizzát. Kimondottan finom volt. Kellemesen vastag a tészta, nem sajnálják a feltéteket, és nagyon harmonikusan az ízek. Kimondottan jó pont, hogy nem ketchupot adnak, hanem friss paradicsom szószt. Bár jól laktam, de nem volt szívem kihagyni a másik specialitást, így bevállaltam a Tahiti palacsintát. Ez egy óriás darab volt, benne csoki, ananász és darált mogyoró… Nem egy fogyókúrás darab. Összességében elmondható, hogy minden étel nagyon finom volt.

4.    Italok: Kellemesen széles választék van a hagyományos üdítőkből és szeszesitalokból. Mi azonban valami egyedit kerestünk, ezért a kimondottan nagy limonádé választékból a szőlőset próbáltuk ki. Remek volt! A szokásos friss limonádét egy kis szörppel ízesítik, amitől az egész nagyon kellemes és üdítő lesz! Ilyet máshol még nem ittam, remek ötlet.

5.    Szerviz: Anikó, az igen fiatal, ám rendkívül szépséges kisasszony szolgált ki minket. Valószínűleg már a mosolya elég lett volna tökéletes elégedettségünkhöz, de ő ennél jobb volt: nagyon kedves és profi egyszerre. Kikértük a véleményét, és lehetett rá hallgatni: láthatóan ismerte a választékot és érdemes volt megfogadni a tanácsát. Teszteltük a kedvességét, de még akkor is szívből nevetett, amikor megkérdeztük, hogy kinek jutott eszébe Anettkáról pizzát elnevezni… Kedves, ügyes, gyors és nagyon szép: ez manapság ritka ajándék!

6.    Árak: Teljes mértékben elfogadható közepes árak. Szokás szerint: Pesten ez egy kategóriával drágább lenne.

7.    Értékelés: Remek ételek, finom italok, emlékezetes kiszolgálás… Tökéletes élmény volt, egy pizzériától ennél többet nem is lehet elvárni. Ide még biztosan visszatérek! Ezt javaslom mindenkinek, aki a környéken jár!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése