2013. augusztus 23., péntek

Szegedi Ifjúsági Napok 2013.



Közreműködő: Péterfy Bori és a Love Band; Ákos és zenekara

Helyszín: Tisza part - Szeged
Dátum: 2013.08.22.

Első alkalommal találkoztam a SZIN rendezvényével. A helyszín a régi strand, a területet könnyű megközelíteni, de a parkolásra itt sem gondol senki. Jókora autózgatás után sikerült végül egy szabályos parkolót találni. Legalább egy kellemes séta is befért a fesztiválozás elé… Érdeklődve nézegettük hát a mindenfelé (út szélén, fű közepén, autó csomagtartójában, parkoló betonján, stb) elterülő kisebb-nagyobb csoportokat (jellemzően fiatalok, szerintem nagyobb részt messze 18 év alatt), ahogy a környék boltjaiból kimenekített szeszes italokat vedelve, lassan kábulatba merülnek. Fesztivál – olcsó verzió. Végül is az együttlét számít.

A beléptetés rettenetes lassú. A táska átvizsgálása percekig tart. Kicsit húzom a szám, mondván a Szigeten ez két perc volt, mire a kislány elmagyarázza, hogy már több drogos fogásuk volt, ami minden esetben az ő (az ajtónálló kislányok) érdeme. Gratulálok, és türelmesen (na jó, ez túlzás) várok…

A strand hosszasan terül el a Tisza partján. Kellemes a hely, sok a zöld. Ez jó. Persze a por itt is megvan, hiába, por nélkül nincs fesztivál… Az utak mellett a szokásos vendéglátóhelyek, bár itt főleg a hazai ízek dominálnak. Kemencés lángosok, borok, ez jó.

Először a Tisza színpadot keressük fel: Péterfy Bori és a Love Band nyomul. Nem nagyon lehet kommentálni. Bori elképesztő, a hangulat remek, a zenészek beleadnak mindent. Hihetetlen a hangulat, tombol a közönség. Sőt. Egyszer csak Bori leveti magát a közönség közé: és láss csodát – Stage Diving! Ilyet eddig csak metál koncerten láttam, Bori visszaérve a színpadra meg is jegyzi: „Most, hogy kellemesen megtaperoltatok…” Remek buli volt, köszönjük szépen.

Pontosan ért véget, így pont fél óránk volt, hogy átérjünk a strand túlsó felére, ahol a Nagyszínpadon kerül sor Ákos 2084-es turnézáró bulijára. Itt persze még nagyobb a tömeg, de így is kellemes a hely, aránylag közel a színpadhoz találunk jó helyet.


Ákost nem kell magyarázni. Most is zseniális a megjelenés: a hang remek, a látvány elképesztő. A program nem új, de most is nagyon ütős. Hiába, Ákos tud valamit, ez a techno-retro elképesztően bejött neki. Tombolt a tömeg, a fiúk több mint két órán át zúztak. Szinte éjfél volt, mikor az Adjon Isten elhangzott. Ez a buli frenetikus volt!

Kifelé kisebb araszolás a tömegben, aztán rácsodálkozás az azóta még mélyebbre süllyedt külső táborozók világára. De nem nagyon nézgelődtünk, hiszen hosszú még az út Pestig…

Összességben el kell mondani, hogy a SZIN kellemes élményt hagyott maga után. Kisebb, mint a Sziget, ettől sokkal emberibb. Persze az árak is kedvezőbbek, a rendezés viszont remek színvonalú. Ide máskor is el kell jönni! Külön köszönet a segítségért Lillának!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 5 (Frenetikus!) skálán: 5 pont – Frenetikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése