2013. szeptember 18., szerda

Hajsza a győzelemért



(Rush)
Színes, feliratos, amerikai-német-angol életrajzi dráma, 123 perc, 2013
Rendező: Ron Howard
Főszereplők: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Natalie Dormer, Tom Wlaschiha, Alexandra Maria Lara

Igaz történet 1976-ból, a Forma 1 sokak szerint legszebb éveiből. Két fiatal titán tűnik fel az autósport egén: Niki Lauda és James Hunt. Lauda a precíz, mindent gondosan megtervező osztrák és Hunt a léha, az életet habzsolva élvező angol. Kettejük versengéséről szól ez a film. Benne sok-sok izgalmas versenyjelenettel és lélegzetelállító látvánnyal…

Ron Howard jó témát választott. Az emberek szeretik a misztériumokat, imádnak bepillantani a színfalak mögé. A Forma 1 világa pedig az egyik legérdekesebb hely a civilek számára. Ráadásul, bár ismerjük a sztorit, a filmet mégis sikerült olyan izgalmassá varázsolni, hogy rendesen tudjunk izgulni. Feri barátom szerint (aki az általam ismert legnagyobb F1 szakértő) néhány apóságtól eltekintve még történetileg is nagyjából rendben van a film, neki pedig el lehet hinni.

A siker záloga a jó szereposztás. Chris Hemsworth ezúttal Thor jelmeze nélkül tiporja a női szíveket, ez tökéletesen neki való szerep. Ellenben Daniel Brühl egészen zseniálisan formálja meg az osztrák pilótát. Mellettük pedig egy sor gyönyörű nő emeli az est színvonalát… MI kell ennél több?

Ritkán látni színvonalas sport filmet, ezúttal sikerült jót alkotni. Remek családi program megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése