2014. január 10., péntek

Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony!



(Vive Le France)
Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 94 perc, 2013
Rendező: Michael Youn
Főszereplők: José Garcia, Michael Youn, Isabelle Funaro

Taplisztán egy kis ország valahol Ázsiában. Annyira kicsi, hogy még az ENSZ sem ismeri el. Ezért az a nagy ötletük támad, hogy Párizsba küldenek két idióta terroristát, akik majd jól felrobbantják az Eiffel-tornyot. Persze a két idióta máshol száll le, így aztán át kell utazniuk egész Franciaországon. Amiről kiderül, hogy ott mindenki bunkó. Meg sem közelítik a két idiótát persze, akiket egy csinos újságíró leány segít végig a szenvedéseken…

Michael Youn nemcsak rendez, de szerepel is. így legalább van fogalmunk, ki az az idióta, aki ezt az egész rémséget elkövette. A film unalmas, rémes, humortalan és roppant gusztustalan.

Van ugye Borat – azaz Sasha-Baron Cohen. Aki számtalan filmben bizonyította, hogy közveszélyes idióta, sokszor gusztustalan és egy rém nagy bunkó. De ezt megszoktuk, és akkor ülünk be a filmjeire, amikor épp erre az élvezetre vágyunk. Youn megkísérli átvenni ezt a stílust. Épp olyan bunkók a figurák, épp annyira gusztustalan – csakhogy ez nagyon kevés. Amit Cohentől megszoktunk és neki már megbocsátottunk, azt másnak nem nézzük el.
  
Ez a film annyira rémesen unalmas, hogy egyetlen árva mosolyt sem tudott az arcomra csalni… Meneküljön, ki merre lát…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 3 pont - Gyatra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése