2014. január 7., kedd

Vágyak szerelmesei



(Thanks for Sharing)
Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 112 perc, 2012
Rendező: Stuart Blumberg
Főszereplők: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Gwyneth Paltrow, Josh Gad, Pink, Carol Kane

Érdekes területre kalauzol ez a film: a szex függőség a téma. Sokáig nem lehetett erről beszélni. Elfogadott volt, hogy függőséget okoz az alkohol, a kábítószer, de aztán ennyi. Pedig ki kell mondani: bizony a szex is okozhat függőséget, amelytől megszabadulni igen nehéz. A tavaly bemutatott Fassbender féle Shame című film volt az áttörés.

Egy önsegítő kör életébe pillanthatunk be. Itt él Adam az 5 éve tiszta pasi, mentora Mike, aki a nagy példakép, valamint Neil a patronáltja. Három élet, három sors, mindenki ugyanonnan indul, de mindenki más utat jár be. Mindenkinek megvan a saját keresztje – tartja a mondás, és ez valóban így is van. Van, aki már boldog családban él, de a múlt még nyomasztja. Van, aki eljutott már oda, hogy randizzon és keresse társát, és van, aki még az út elején jár…

Stuart Blumberg rendező jó filmet csinált. Kellően mélyen belemegy a témába ahhoz, hogy felhívja a figyelmet a problémára, ugyanakkor megmarad a könnyed szinte, hogy fogyasztható legyen a sztori. Nincsenek trükkök, a képek szépek, a zene jó, a sztorit a remek színészek viszik el.

Mark Ruffalo mindig is nagy kedvenc volt, most is tökéletesen hozza a szerepet. Tim Robbins sok másodrangú film után most remek alakítást nyújt. A fiatal Josh Gad pedig remekül illeszkedik be a nagyok sorába. Régen láttuk már Gwyneth Paltrowt a vásznon, pedig még mindig gyönyörű és még mindig remekül játszik. Érdekes Pink megjelenése a filmben: egyáltalán nem énekel, viszont remekül játszik. Rajongói igazán büszkék lehetnek rá!

Könnyed séta egy nagyon kemény világban. Remekül mutatja meg a film, hogy igazából mindenkinek van valami az életében, mindenkinek van árnyéka… Ugyanakkor (általában) megmaradunk a kellemes vígjáték szintjén… Felnőtt nézőknek komolyan ajánlom!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése