2014. február 14., péntek

Megdönteni Hajnal Tímeát



Színes, magyar romantikus vígjáték, 105 perc, 2014
Rendező: Herczeg Attila
Főszereplők: Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Jordán Adél, Szandtner Anna, Lengyel Tamás, Kamarás Iván, Hirtling István, Békés Itala

15 éves osztálytalálkozó. Ahol találkoznak az egykori bajnokok és lúzerek. Itt iszogat Dani és Gábor, az egykori barátok. Aztán megérkezik Hajnal Tímea, aki azóta nemzetközi sikereket elért szupermodell lett, akinek képeivel tele a város és minden újság. De Tímea ráunt a felhajtásra, egyszerű életre vágyik. A hangulat fokozódik, Dani és Tímea egymásba gabalyodnak a ruhatárban. Csakhogy meglátja őket Bögöcs, az osztály tahója, aki lefilmezi az akciót. Másnap aztán megjelenik a házasodni készülő Dani munkahelyén, hogy megzsarolja: segítsen neki megdönteni Hajnal Tímeát. Dani mozgósítja barátait, és beindul a nagy hadművelet, aminek során szép lassan minden szál összekuszálódik…

Herczeg Attila végre csinált egy remek magyar filmet. Mitől is jó? 1. Nincsenek benne az idősödő kötelező sztárok (Gálvölgyi, Bajor Imre, stb.) Helyettük csupa fiatal, tehetséges színész bizonyítja tehetségét. 2. Ez a film nem akar több lenni, mint ami. Friss, vidám, nagyon szórakoztató, remek poénokkal. Nem csinál úgy, mintha elvont művész film lenne. 3. Egyszerűen vidám. Mindannyiunk számára ismerős helyzetekkel, remek komikusokkal és igen jó párbeszédekkel. Végre egy vidám film, aminek egyetlen célja van: jót röhögni! Állítom, hogy ez már világszínvonal.

A szereplők zseniálisak. Szabó Simon irdatlanul nagy tahó – a vásznon. Van szerencsém ismerni, tudom, hogy egy hatalmas szívű, végtelenül szerény ember, de itt olyan elemi erővel adja a suttyót, hogy az már szinte fáj. Zseniális narrátora a filmnek! Ezután hosszú sor következhetne a dicséretre érdemesekkel. Mert egyszerűen mindenki nagyon jó. Osvárth Andreát például remek modellnek tartottam, de most el kell ismernem, hogy ő is jó a szerepében. Simon Kornél, Jordán Adél és Lengyel Tamás mindannyian kiválóak. Akit ki kell még emelni, az Szandtner Anna, aki Nikki (Így, két K-val!) szerepében zseniális!

Kedves romantikus film, melyet nézve helyenként könnyese röhöghetjük magunkat. Végre igazi kikapcsolódás ismerős arcokkal.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont – Jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése