2014. április 21., hétfő

Százkarátos szerelem



(Love Punch)
Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 95 perc, 2013
Rendező: Joel Hopkins
Főszereplők: Emma Thompson, Pierce Brosnan, Timothy Spall, Tuppence Middleton, Celia Imrie, Marisa Barenson, Louise Bourgoin

Kate és Richard elváltak, de jó a viszonyuk. Richard épp a kellemes nyugdíjra készül, mikor kiderül, hogy egy szélhámos vállalat vásárolta meg vállalatát, így mindenki az utcára került, és valamennyi megtakarításuk elveszett. A nyugdíjnak így aztán nyoma sem maradt… Richard és ex neje ezért Párizsba indul, hogy a szélhámos cég vezetőjétől követeljék vissza a jövőjüket. Persze csúnyán kidobják őket, így aztán arra az elhatározásra jutnak, hogy elrabolják a szélhámos menyasszonyának nyakláncát, mely az 10 millió dolláros gyémántot tartalmaz. Ehhez segítségül hívják szomszédaikat is, aztán indulhat a balhé…

Joel Hopkins is beállt a sorba, akik ügyesen használják a garantált siker receptet. Végy egy pár igazán nagy sztárt, akik már megengedhetik magukat, hogy remekül szórakozzanak játék közben, mert ezt a nézők imádni fogják. A dolog működik. A sztori vicces, a helyszín gyönyörű, a dialógusok ütősek, és a nagy sztárok tényleg remekül szórakoznak.

Emma Thompson mindig zseniális, most a megtáltosodott háziasszony szerepében tökéletes. Remek ellenpont Pierce Brosnan, aki kissé karót nyelt, nem annyira talpraesett… Hihetetlenül jól működnek együtt, egyszerűen fantasztikusak. Mellettük szintén kiváló a Timothy Spall – Celia Imrie kettős. Remekül játszanak a nagyok keze alá. Persze meg kell említenünk az ifjú és igen szépséges Louise Bourgoin-t is, aki minden pasi szívet megdobogtat.

Remek komédia, a régi nagyok nyomán. Képes gusztustalan jelenetek nélkül szórakoztatni egyszerűen azzal, hogy vicces, és jók a színészek.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont – Jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése