2014. április 27., vasárnap

Veszélyzóna



(Brick Mansions)
Színes, magyarul beszélő, francia-kanadai akciófilm, 90 perc, 2013
Rendező: Camille Delamarre
Főszereplők: Paul Walker, David Belle, RZA, Gouchy Boy, Catalina Denis, Ayisha Issa, Carlo Rota, Bruce Ramsay

Detroit, a közeli jövő. A város közepén van egy hatalmas terület, amit a rendőrség körbezárt, akkora már a bűnözés. A terület jó helyen van, és a város vezetése hasznosítani akarja. Csakhogy a banditák elraboltak egy neutron bombát, amit sürgősen hatástalanítani kell. Ezért beküldenek egy nyomozót, akinek még édesapját végeztette ki a bandavezér. Társa pedig egy korábbi rab lesz, akinek pedig a barátnője van a gengszter fogságában. A furcsa páros aztán gyorsan akcióba lendül. Nem érnek rá különösebben, hiszen az idő szorít…

Sablonos történet, amit nagyjából rengetegszer láttunk már. Camille Delamarra filmje mégis nézhető, ennek néhány oka van. Az első, hogy Luc Besson filmet látunk, ami mindig pörgős, ám kellően szórakoztató is. Ez most is így van. A második a nemrég elhunyt Paul Walker, aki nem viszi túlzásba a színészi játékot, de őt azért így is imádjuk. A harmadik pedig maga David Belle, és az ő elképesztő mutatványai. Láttam már egy sor akciófilmet, mondjuk kiemelhető lennének Jackie Chan torna mutatványai: de ez a fickó bárkivel felveszi a versenyt. Egyszerűen lélegzetelállító, amit produkál, csak miatta megéri megnézni ezt a mozit.

Amúgy nem kell nagy elvárásokkal rendelkezni. A végén minden kiderül. Van kötelező fordulat, kiderül, hogy a gengszter nem is annyira az, viszont a korrupció és a féktelen hatalomvágy mindenre képes. Még egyenruhában is.

Walker jó, Belle frenetikus, aztán van a két széplány: Catalina Denis és Ayisha Issa, lehet választani, hogy kit melyik típusú szépség fog meg.
     
Ez a film attól érdekes, hogy semmi nincs benne, mégis kellően szórakoztató. Egyszer érdemes megnézni…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont – Jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése