2015. március 15., vasárnap

Aragvi Grúz Étterem



Cím: 1023. Budapest, Ürömi köz 2.

Asztalfoglalás: +361- 293-2888
Látogatás: 2015.03.14.
Honlap: www.aragvi.hu

1.    Külcsín: Könnyű megtalálni a helyet, mert épp szemben van a Daubner cukrászdával. A parkolás az utcán megoldható, bár estig fizetős. Azért erre érdemes időt szánni ezen a környéken… A ház maga messziről felismerhető. Frissen van felújítva, különleges formája elég feltűnő. Az épület külseje egészen furcsa módon üres üvegekkel van dekorálva, ez nekem furcsa volt.

2.    Belbecs: A belső teret meghatározza a hatalmas üveg kupola. Az egész helység csupa köríves forma, itt nincsenek szögletek. Az asztalok is körben vannak elrendezve, minden egyszerű fehér, és a falakat képek díszítik. Nyilván minden a grúz származásra játszik, de ez teljesen diszkrét. A terítés nagyon elegáns. Minden asztalon kovácsoltvas gyertyatartók, elegáns teríték, szóval ideális a hely egy romantikus vagy egy ünnepi vacsorához egyaránt.

3.    Étkek: Az étlap nem túl hosszú, viszont annál különlegesebb. Az előételeket például egyszerűen kitolják egy kocsin, semmit nem kell elképzelni, mindent élőben lehet kiválasztani. A konyha jellege a dió erős használata. Mi megkóstoljuk a dióval töltött padlizsánt, ez például egészen különleges ízű volt. E mellett a gránátalmás májat és a házi füstölt sajtot is nagyon jónak találtuk. Egyetlen negatívum, hogy a házi kenyér kicsit száraz volt, az nem tűnt frissnek. A főételek közül említést érdemel a köret, a híres Hacsapuri Megruli, ami végül egy dupla sajtos pizzára emlékeztet, de rendkívül finom. Grillezett bárányt és disznó saslikot ettünk hozzá, ezek rendkívül ízletesek voltak. Számomra az igazi ínyencség a négy különleges szósz volt: zöld szilva, piros szilva, gránátalma és paradicsom. Ezek egészen zseniálisan jó íz költemények voltak, és hihetetlenül jól hangsúlyozták a húsok ízét.  

4.    Italok: A szokásos üdítő választék mellett az igazi különlegesség a grúz borok széles választéka. Mivel nem ismerjük őket, ezért a felszolgálók javaslatára hallgattunk, de érdemes volt, mert nagyon finom italokat kaptunk. A tradicionális grúz üdítők megízlelését a következő alkalomra hagytuk.

5.    Szerviz: Igazából kicsi a helység és nem is voltunk sokan, így nagyszerű figyelmet kaptunk. A felszolgáló hölgy folyamatosan tanácsolt és kalauzolt minket, érdemes volt megfogadni a tanácsait. A pincér fiú kissé álmos volt, de ő is nagyon udvariasan gondoskodott rólunk. Ráadásul a tulajdonos is meglátogatott minket, hogy személyesen érdeklődjön, menyire vagyunk elégedettek. Ez manapság nem jellemző, pedig igazán jól esett.

6.    Árak: Az árak felső kategóriásak, de tekintve a különleges ízeket és a minőségi alapanyagokat, ez teljesen elfogadható. Az ár összhangban van azzal, amit kaptunk érte.

7.    Értékelés: Nagyon kellemes a hely, igazán különleges kulináris élmény. Azt gondolom, hogy ide még vissza fogunk térni!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése