2015. március 15., vasárnap

Éjszakai hajsza



(Run All Night)
Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 105 perc, 2015
Rendező: Jaume Collet-Serra
Főszereplők: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Vincent D’Onofrio, Genesis Rodriguez, Ed Harris

Jimmy jó öreg bérgyilkos, aki mindent megtesz főnöke kedvéért. A két öreg maffiózó össze is tart öreg korukra. Csakhogy a főnök fia egy idióta, és meg akarja ölni Jimmy fiát, aki ezért lelövi a fiút. Innentől apa és fia lesznek a célpont, menekülniük kell, mert üldözi őket a rendőrség és a maffia is…

Ezt a filmet már láttuk. Mert bőszen sablonos a sztori. Az öreg megkeseredett bérgyilkos egy alkoholista disznó, aki azonban magához tér és mindenkit legyőz. A fia nem áll szóba vele, mert szégyelli apja tetteit. De most a bajban mégis egymásra találnak. Ez csupa akció filmes klisé, amit előbb-utóbb minden akciófilmes sztár elkészít valamikor.

És mégis azt kell mondani, hogy a dolog működik. Liam Neeson és Ed Harris el tudják vinni hátukon a filmet, amiben egyetlen új elem vagy ötlet sincsen. De ez a két zseni meg tudja teremteni azt a hangulatot, amiért érdemes beülni a moziba. Persze látványos, a dolog, persze pörgős a film. De tényleg ne várjunk tőle ennél sokkal többet.

A többi színész is jó, mindenki megbízhatóan hozza a figuráját. De az egész felejthető lenne, ha nem Neeson és Harris lenne a két főszereplő. Ők még tudnak valamit amit régen tanítottak a színészeknek.

Régimódi sztori mesélős krimi, pörgős akció jelenetekkel. Nem fog bekerülni a gyűjteménybe, de egyszer érdemes megnézni.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont – Jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése