2009. november 17., kedd

Branco Steak House


Cím: H-2030. Érd, Balatoni út 13.
Asztalfoglalás: (+36) 23-367-025
Látogatás: 2009.11.16
Honlap: www.branco.hu

1. Külcsín: A régi balatoni út (70-es) mentén Érd szélén található a Vadnyugatot idéző tanya. Az út mentén, sőt már saját parkolójában is könnyedén és ingyen megállhatunk autónkkal. Hogy milyen csodásan megy az üzlet, azt bizonyítja, hogy néhány éve egy új szárnyat kellett az étteremhez építeni.

2. Belbecs: Igazi Vadnyugati helyen találjuk magunkat, épp olyan minden, mintha egy western film díszletében ülnénk. Minden fából van, az asztalok, a kényelmes székek és az azokat elválasztó karámszerű kerítések. Körben tehenek kikészített bőre, de a képek és az étlap is a cowbojokat idézi.

3. Étkek: Itt minden nagyon finom, és csodás a választék. Említést érdemel az előételek között a padlizsán krém, mely egészen könnyű és krémes. Aztán van kacsa, csirke, hal meg sok más finomság, de a fő attrakciót minden bizonnyal a névadó steak-ek jelentik. Ezek választéka pazar, elkészítésük egészen egyedi. Világjáró pilóta barátaim esküsznek, hogy München után itt adják Európa második legjobb steakjeit. Biztos igaz, de én ennél jobbat a műfajban még nem ettem. Különösen finomak a mártások és szószok is. Ki kell emelnem kedvencemet: a konyakos meggyel dúsított barnamártást, mely egészen egyedi ízvilágot ad a porhanyós húsnak… Valószínűleg igen finomak az édességek is, bár ezeket csak a különösen nagy bendőjűek tudják megkóstolni…

4. Italok: Dicséretesen széles választékot találunk pálinkákból és remek borokból. Egészen különleges ízeket kóstolhatunk meg ágyas és mézes változatban is. De a hagyományos üdítők és italok is bőven megtalálhatóak a polcokon.

5. Szerviz: Elképesztően profi és megbízható a csapat. Körülbelül 15 éve járok már ide, de szinte teljesen ugyanazok a felszolgálók, ez pedig sokat elárul a hely szellemiségéről. Ráadásul nemcsak udvarias és előzékeny mindenki, de értik is munkájukat: az ajánlott bor tökéletesen illeszkedett a választott ételekhez.

6. Árak: Felsőbb kategóriásak az árak, de az adagok mérete és minősége bőven kárpótol mindenért.

7. Értékelés: Nagyon kényelmes hely, tökéletes épp úgy baráti vacsorára, mint munkahelyi eseményre. Amíg a kiválasztott ételre várunk, elrágcsálhatjuk az asztalra tett kosár mogyorót és kortyolhatunk egy finom aperitifet, aztán jön a Lukulluszi lakoma… Aki egyszer betette ide a lábát garantáltan törzsvendég lesz!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 10 pont – Mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése