2009. november 29., vasárnap

Gödör Haspártiak Vendéglője

Cím: H-9700. Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.
Asztalfoglalás: (+36) 94-510-078
Látogatás: 2009.11.28.
Honlap: www.godorvendeglo.hu


1. Külcsín: Szombathely belvárosának szélén a főút kanyarulatában található ez a méltán híres étterem. Sajnos a parkolás nem igazán megoldott, jó eséllyel készülhetünk egy kiadós sétára. De ez épp jól esik a ránk váró étkezés előtt… A gond sokkal inkább a visszaúttal lesz.

2. Belbecs: Egy kis kapun kell belépni, ahol a lépcső levezet a pincébe. Maga az étterem egy több helységből álló pincerendszer. A téglafalak igényesen vannak kialakítva, különösen a boltíves részeknél, körben pedig korhű dekoráció díszíti. Hatalmas fa asztalok és székek várnak minket, akárcsak egy lovagi étteremben. Az egész hely teljesen rendben van. Ki kell emelnem az étlapot: ez volt az egyetlen hely, ahol megvettem. Földes „Hobo” László idézetével indul, mely a haspártiság himnusza is lehetne. Később pedig olyan hihetetlenül egyedi és humoros, hogy ilyet még sosem láttam. Aki elolvassa az ételek leírását, az garantáltan nem fog könnyen választani…

3. Étkek: Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. De a leginkább attól különleges a hely, hogy minden kategóriában vannak saját receptek, házi specialitások. Az adagok hatalmasa, és eddig bármit is kóstoltunk meg, minden nagyon finom volt. Ezúttal fő kedvencemnek hódoltam: a Tepsis rántott húst választottam. Ez egy nagyjából A5-ös mérető, kb. 5 cm magas tepsit jelent, melyben rakott krumpli van: tejszínes sajtszósszal, kolbásszal, sonkával, kitűnően fűszerezve. Az egész pedig be van borítva egy hatalmas rántott hús szelettel… Mennyei! Az egyetlen negatívum, hogy a saláta (ami szintén nagyon finom) mérete meglepően kicsi a főételhez képest… Nagyon finomak az édességek is, ki kell emelni a túrógombócot, bár eddig nem sokan jutnak el.

4. Italok: Kellemes bor választék mellett a hagyományos italokat találjuk meg az étlapon. E téren nem igazán találunk kiemelkedően egyedit.

5. Szerviz: Az étterem nagy, így egyszerre sokan dolgoznak. A személyzet profi és gyors, ma épp egy csapat fiatal próbálta ellesni a fogásokat. Biztató jel, hogy miután sok éve járunk vissza ide, több pincért már megismerünk. Ez megnyugtató.

6. Árak: Közepes árfekvésű étterem, megint azt kell mondanom: Pesten biztosan jóval drágább lenne.

7. Értékelés: A jó bornak nem kell cégér, tartja a mondás. Nos, itt elég annyit mondani: kis hazánkban ez a kedvenc éttermem… Senki se higgyen nekem, tessék kipróbálni! Haspártiaknak érdemes, fogyókúrázók számára esélytelen… Kicsit perverz a felirat a kijárat ajtófélfáján: "Reméljük, nem maradt éhes..." Hát nem!!!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 10 pont – Mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése