2009. november 24., kedd

Mamma Mia!


Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai zenés vígjáték, 109 perc, 2008
Rendező: Phyllida Lloyd
Főszereplők: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Christine Baranski, Dominic Cooper


Az Abba együttes rég nem létezik már, de dalaik a mai napig ott vannak minden slágerlistán. Aki ezeket játssza, az nagyot nem tévedhet. Még akkor is, ha történetesen egyáltalán nem tud énekelni… Az Abbás fiúk saját dalaikból rittyentették ezt a remek kis musicalt. A helyszín Görögország egy paradicsomi szigete. Itt él Donna, a panziós, aki épp férjhez adja lányát. A vendégek sorra érkeznek, azonban Sophie az ifjú ara múltjából hiányzik egy részlet: nem tudja, ki az apja. Egészen pontosan három jelölt is van, így aztán meghívja mindhármat az esküvőre, persze titokban. Mire mindenki megérkezik, már szörnyen bonyolult minden… Vagy éppen hogy nem az?

Abba dalok minden mennyiségben, csodaszép helyszín, remek táncos jelenetek. Minden adott a sikerhez. De az igazi titok mégis a fantasztikus szereplő gárda: csupa nagy név, csupa remek művész, akik láthatóan önfeledten lubickolnak ebben a limonádéban. Igazából itt mutatkozik meg színészeink igazi nagysága: hiszen mindig nagy főszerepet játszanak, egyikük sem énekes, itt mégis felvállalják a – néhol bizony – bot hangjukat… Ezt valóban csak a legnagyobbak engedhetik meg maguknak.

Az egész film egy önfeledt szórakozás, egy hatalmas buli, telis tele frenetikus poénokkal, szívhez szóló dalokkal és persze a szerelem mindig megtalálja az útját a boldog befejezéshez… De ugye senki sem gondolta, hogy Csehovi mélységű gondolatokkal találkozunk majd a mozi teremben…?

Másfél óra önfeledt szórakozás, akinek rossz kedve van, üljön be a terembe, és a bajok elillannak, ez garantálható. Amint az is, hogy a dalok még hetekig a fülünkben fognak csengeni… Remek film, mindenkinek kötelező darab!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 10 pont – Csoda!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése