2009. november 24., kedd

Salaam Bombay


Cím: H-1051. Budapest, Mérleg u. 6.
Asztalfoglalás: (+36) 1-411-1252
Látogatás: 2009.11.23.
Honlap: www.salaambombay.hu

1. Külcsín: Épp szemben a Lánchíd pesti hídfőjével, a Belügyminisztérium háta mögött található a Mérleg utca, melynek közepén, egy szálloda földszintjén leledzik ez a különleges indiai étterem. A parkolás igazi kihívás a környéken, viszont nagyon drága, így egy kellemes sétával érdemes érkezni.

2. Belbecs: Nem túl nagy az étterem, de nagyon tiszta, a dekoráció színes, a világítás hangulatos, olyan mesésen indiai minden. Elegáns a környezet, a vendégek nagyobb része is külföldi, itt illik szépen felöltözve megjelenni.

3. Étkek: Az étlap ígérete szerint helyi specialitások: „Curries And Sizzlers”, azaz az indiai konyha legjellegzetesebb ételeit találjuk meg. Széles a választék előételekből, mi sosem tudunk választani, így a vegyes tálat részesítjük előnyben. Aztán van sokféle húsos étel, csirke, bárány és marha is, de ínyencség a számtalan zöldséges étel is. Ki kell emelnem a csicseri borsót hagymásan-szaftosan, és persze a vajas csirkét, ami felülmúlhatatlan. Az erős ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni a Vindaloo névre hallgató csirkét, igazi csemege. Viszont gyomrunk nyugalma érdekében, ellentételezendő a különleges fűszerek egyedi és intenzív hatását, érdemes Raita salátát kérni kísérőnek (Házi joghurtban uborka és paradicsom darabkák. A joghurt kellemesen megnyugtatja a háborgó gyomrot…) Az adagok nem túl nagyok, de alaposan laktatóak, az ízek teljesen eltérnek a magyar konyhától, így igazán ínyenc élmény egy itt elköltött vacsora. A választék azonban olyan széles, hogy sokszor kell visszajönnünk, ha igazán meg akarjuk ismerni a kínálatot. Végül ki kell emelni a hagyományos rizses köretek mellett a házilag sütött kenyér-lepényeket, melyeket a szaftos ételekbe lehet mártogatni… Hmmm, már csak ezért érdemes ide eljönni.

4. Italok: Dicséretesen szép a választék borokból, de van mindenféle rövid-, és üdítő ital is. Az igazi különlegességet az eredeti italok jelentik: a mangó pálinka és a mangó juice páratlan élmény.

5. Szerviz: Az elegancia része, hogy a személyzet nagyon diszkrét és nagyon udvarias, teljesen egységes a kép. Van felszolgáló, aki magyarul nem is beszél, de tekintve a sok külföldi vendéget, ez bocsánatos.

6. Árak: Drágának mondható étterem, de az ételek különleges volta bőven ellentételezi a költségeket.

7. Értékelés: Elegáns, diszkrét hely, nagyon különleges ízekkel. Ideális hely randevúra vagy komoly üzleti megbeszélésre. Nagyon ajánlom!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 9 pont - Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése