2009. november 23., hétfő

McTels Étterem és pizzéria

Cím: H-1111. Budapest, Bocskai út 76.
Asztalfoglalás: (+36) 1-279-1129
Látogatás: 2009.11.22.
Honlap: www.mctels.hu

1. Külcsín: Bár kicsi étterem, de könnyű megtalálni, ahogy a Bocskairól megyünk a Karolina felé. Egy bérház aljában található, a világító felirat könnyen észrevehető. Előny, hogy rengeteg és ingyenes parkoló várja a látogatót.

2. Belbecs: Fő tevékenység a házhoz szállítás, így az étterem rész nagyon kicsi. Csupán 6 asztal várja a betérőket, így aztán főbb időszakokban célszerű asztalt foglalni, különben könnyen hoppon maradhatunk. A pici asztalokon kockás abrosz, egyszerű, de kellemes a dekoráció, az egész hely nagyon családias. Az egyetlen hátrány, hogy a helység – hivatalosan – fele a dohányzó rész, de persze a füst nem tudja, meddig tart a fél szoba…

3. Étkek: Amilyen kicsi az egész hely, olyan nagy a választék. Vannak persze a pizzák, köztük a díjnyertes Szerzetes pizza, ez az első pizzasütő versenyen nyert díjat. De e mellett frissensültek, levesek, desszertek is vannak, tehát teljes az éttermi kínálat. Az adagok nagyok és nagyon ízletesek. Már nagyon régóta járunk ide, de még sosem ettünk rosszat. Kiemelést érdemel a paradicsom leves és a töltött húsok nagy választéka.

4. Italok: Szokásos választék, e téren nincs semmi különleges.

5. Szerviz: Jó sok éve vagyunk visszatérő vendégek, és azóta is két fiatalember váltja egymást a pult mögött. Megismernek, megbízhatóan ajánlanak, lehet adni a szavukra. Udvariasak és profik – igazából miattuk ilyen családias a hely. Igazi régi típusú vendéglátók.

6. Árak: Alsó-közép kategóriás árak, de az adagok hatalmas méretének ismeretében kimondottan olcsó a hely.

7. Értékelés: Egyaránt sietve bekapott ebédre, baráti beszélgetésre vagy randira. A hangulat mindig jó, az étkek mindig finomak. Nem egy puccos hely, de ha biztosra akarunk menni, akkor a legjobb választás. Nem véletlenül az egyik törzshelyem.

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

1 megjegyzés:

  1. Csak egyetérteni tudok a fenti bejegyzéssel. Természetesen magamtól sosem találtam volna rá erre a helyre, de szerencsére jók a kapcsolataim. :-) Legutóbb két barátnőm társaságában szolíd, vacsorázós, születésnapi, beszélgetős estét tartottunk itt. A lányok azonban nehéz esetek, a felkínált köreteket folyton felcserélik, átírják az étlapot, és persze nem tudnak sem rövid, sem hosszú idő alatt egyedül választani. A számomra már nem idegen Majkára hajazó, csak sokkal szimpatikusabb pincért legalább háromszor rángatták vissza megváltoztatni a rendelést, megerősíteni hogy hárman háromféle pálinkát rendeltünk, és meggyőzni őt arról, hogy a kiválasztott étel az étlapon gombával sokkal finomabb lenne. Mindezt a pincér édes nyugalommal és végig udvariasan nyugtázta, az étlap és az ételek elkészítési módjának ismeretében meggyőző érvei voltak a gomba mellőzéséhez, de a köretet szívesen felcserélte arra amit a lányok rendeltek. Remekül éreztük magunkat, kiváló kiszolgálásban volt részünk és elégedetten távoztunk. Bátran merem ajánlani bárkinek.

    VálaszTörlés