2009. december 8., kedd

Németország, Burghausen - Wiener Brathendl


Cím: Németország-84489. Burghausen, Marktler Str. 1/b.
Asztalfoglalás: (+49) 8677-2237
Látogatás: 2009.12.06.
Honlap:


1. Külcsín: Burghausen főutcáján, csupán egy sarokra a polgármesteri hivataltól található ez a hagyományos bajor kiskocsma. Modern, mert egy emeletes ház földszintjén van, de hagyományos is, mert küllemében igyekszik az igazi német hagyományokat idézni. A parkolás az utca szélén ingyenes, nyáron pedig ki is ülhetünk a napellenzők alá sörözni. Ehhez most hideg volt.

2. Belbecs: Az elülső részben az utcai kiszolgálásra rendezkedtek be. Hagyományos gyorsétterem tehát, de inkább bajoros és távol keleti ízekkel, mint hamburgerekkel. Kicsit zavaró is ez a mindenfelé megfelelés… A belső részben aztán vár minket a hagyományos bajor kocsma. Kis boxokkal, és rengeteg dekorációval. A jó ízlés határát épp súrolja a hely, mindenki döntse el, hogy melyik oldalról.

3. Étkek: Aránylag kicsi a választék, ami főleg a bajor hagyományokra koncentrál, de hát épp ezért jöttünk be ide. Ehhez képest volt például gesztenye leves, ami váratlanul finomra sikeredett. De a lényeg a hagyományos „Wiener Schnitzel mit Kartoffel Salate” (Hagyományos rántott hús bajor ecetes krumpli salátával), ami viszont nagyon finom volt. Sokszor nem igazán jönnék be ide enni, de ez a vacsora nagyon jól sikerült.

4. Italok: Ha Németország, akkor házi sör, ahogy az illik. Mindenféle színben és állagban. Mellette a hagyományos üdítő és kisebb bor választék.

5. Szerviz: Végül is nem mondhatok semmi rosszat. Volt kiszolgálás, volt mosoly, még csak lassú sem volt. De valahogy nem éreztem a híres bajoros vendégszeretetet.

6. Árak: Közepesek árfekvés, teljesen elfogadható árakkal.

7. Értékelés: Ez nem az a hely, amit törzshellyé fogadunk, de azért érdemes egyszer betérni.

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése