2009. december 10., csütörtök

Németország, Emsdetten - Lindenhof Hotel Restaurant


Cím: Németország-48282. Emsdetten, Alte Emsstr. 7.
Asztalfoglalás: (+49) 2572-9260
Látogatás: 2009.12.08. és 09.
Honlap: www.lindenhof-emsdetten.de


1. Külcsín: Emsdetten városka pályaudvara mellett található a Hankh család hotel és étterme, melynek jegyzett története 1912-ig nyúlik vissza. Van egy bizonyos bája annak, amikor egy vállalkozásnak már ilyen történelmi a múltja. És bár a besorolás szerint 3 csillagos a hely, bizony mondom kis hazánkban nem sokan tudnák ezt a színvonalat produkálni. Parkolni az udvaron, az utcán, de akár a pályaudvar hatalmas (és ingyenes!) parkolójában is lehet. Ja, kérem, Németországban vagyunk, itt nem kell félteni a járműveket.

2. Belbecs: A hotel gyönyörű, a szobák barátságosak, részben történelmi bútorokkal berendezve, most épp a királyi lakosztály jutott nekem. Ehhez képest az étterem szolidan elegáns, mindenhol apró dekorációk: képek és szobrok vannak elhelyezve, nagyon is tudományosan. Itt mindennek megvan a helye. Kényelmes asztalok és ódon karszékek várnak. Karácsonyi meglepetésként pedig (ahogy évről évre mindig is…) egy óriási mézeskalács ház díszíti a bárpultot. Nem tudom, hány napig dolgoztak rajta, de egyszerűen csodálatos a végeredmény. Gyertyák és angyalkák teszik teljessé az érzést. Az egészben az a jó, hogy nem giccses, csak nagyon barátságos.

3. Étkek: Az étlap nem túl hosszú, viszont annál extrább. Ez egy nagyon elegáns hely, nincsenek egyszerű fogások, viszont mindig vannak szezonális aktualitások. Ilyen most éppen a sütőtök leves. A főfogások között találunk halat és bárányt is, de a hagyományos állatok is választhatóak. A tálalás nagyon elegáns. Az adagok közép méretűek, ez a hely nem a zabálásról szól. Sokkal inkább arról, hogy jól megkomponált ízeket tálalnak fel egy tányérra költői elrendezésben. Első nap malacot választottam, a vastag hús szelet porhanyósan puha volt, a párolt zöldség, mint a vaj olvadt el a számban. Választhatunk bármit, ínyenc élmény vár ránk, az biztos. A második estén a Rumpsteak mellett döntöttem, egyszerűen felséges volt. A desszertek közül pedig a csoki hab kombinálva tomka babbal ízesített vanília fagylalttal és friss gyümölcsökkel című költeményt választottam… Na jó, a ház asszonya megrökönyödött, hogy nem tudom mi a tomka bab, de attól még nagyon élveztem…

4. Italok: A ház söre a Brinkhoff’s mindenféle változatban. Könnyed és finom. De hatalmas a választék rövid italokból és borokból is. Ahogy egy különösen elegáns helyhez illik, itt minden fogáshoz tudnak illő bort ajánlani, ráadásul saját maguk számára termelt és palackozott nedűt is.

5. Szerviz: A Hankh család szó szerint vezeti az éttermet. Apuka a főszakács, anyuka felszolgál. Segítségére van egy csapat mosolygós fiatal lány. Azon meg sem lepődtem, hogy mindegyik kifogástalanul beszél angolul. Sőt, tekintve, hogy negyedik éve járok vissza ide, megismernek, és a nevemen szólítanak, ami mindenképp jól esik a vendégnek.

6. Árak: Az elegáns helyhez mérten magasak az árak is, de az ár-érték arány teljesen rendben van. Ez nem az a hely, ahova befizetünk menzára, sokkal inkább az, ahova egy elegáns vacsorára visszük párunkat, üzletfelünket. Jellemző, hogy esténként idősebb helyi hölgyek csapatait láttuk itt Karácsonyi vacsorázni. Vajon a magyar nyugdíjasok is ilyen helyekre járnak?

7. Értékelés: Igazi gasztronómiai élmény vár ránk nagyon elegáns környezetben. Ezt bizonyítja az is, hogy a Michelin katalógus 2007-ben az éttermet „Bib Gourmand” címmel tüntette ki. (A Michelin Guide a legismertebb nemzetközi étterem besorolási rendszer. A Bib Gourmand címet azok az éttermek kapják, amelyek az egyik minősítő biztos kedvencévé váltak. Követelmény, hogy 40 dollárnál kisebb összegből két fogást lehessen elfogyasztani egy pohár borral vagy desszerttel – áfa és helyi adók nélkül.) Ha pedig a „Nagy Testvér” is így látja, akkor nyugodtan megbízhatunk bennük!


Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése