2009. december 22., kedd

Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda


Cím: H-1181. Budapest, Üllői út 452.
Asztalfoglalás: (+36-1) 290-2417
Látogatás: 2009.12.22.
Honlap: www.zilakavehaz.hu


1. Külcsín: Pestlőrinc egyik legismertebb pontján az egykori strand öltöző házából épült fel ez a remek étterem. A fő benyomást most is az egykori épület adja, de remekül mellé építettek egy télikertet és egy platánkertet is, amelyek kellemesen harmonizálnak az eredeti kinézettel. (A platánkert érdekessége, hogy a közepén egy platánfa áll egy üveg kalitkában, így a fa az épület közepéből nő ki… Szép példa a környezet megóvására.) Mára már két parkoló is gondoskodik a számos vendég befogadásáról.

2. Belbecs: Belépéskor a cukrászdában találjuk magunkat, mai igazi múlt századi hangulatot idéz a csicsás bútorokkal és a hatalmas üvegpultokkal. A télikert és a platánkert pedig tetszés szerint szétnyitható vagy összeköthető, így ideális rendezvény helyszín. Ne feledkezzünk meg a galérián található újabb étteremről és a nyáron látogatható kerthelységről sem. A Zila szép példája a fokozatos fejlődésnek. Mára egy nagyon szép és hangulatos étterem komplexumról beszélhetünk.

3. Étkek: Igazi házias ízek, hatalmas adagok és remek étel kompozíciók várnak ránk. Ezúttal a tejfölös mangalica levest választottam, ami egészen remek volt. Utána tepsis csülköt kértem, és igen, ez az igazi magyaros álom! Omlós és zamatos falatok sorakoztak a tányéron, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Ki kell emelni a desszert választékot: tekintve a cukrászda részleget, egyedien széles a választék. Mi a ház specialitását választottuk: Zila úr világszabadalma alapján a torták belsejét folyékony krémmel töltik meg, az eljárás egyedi, az eredmény csodálatos. Ezúttal a Pöttyös Túrós és a Konyakos meggyes kompozíciót választottuk, mindkettő zseniális volt.

4. Italok: Az elegáns étterem színvonalához híven mindent megtalálunk a választékban. Az étlapon minden fogáshoz ajánlanak bort, ez hasznos segítség a műélvező de nem szakértő közönségnek.

5. Szerviz: Olyan békebelien elegáns az egész hely, ennek megfelelően a pincérek kissé kimértek, de udvariasak. Egy biztos, a mosolygás nem követelmény. Viszont szakértően segítenek és ajánlanak, azután pedig gyorsan és pontosan szolgálnak ki.

6. Árak: A külvárosban ritkán találni ilyen drága helyet, viszont az ételek minősége és mennyisége is indokolja a felső kategóriás árakat.

7. Értékelés: Nagyon kellemes a hely, ideális esküvőkre, randira vagy üzleti megbeszélésre egyaránt. Kellemes a kiszolgálás, csodásak az ízek, ide érdemes gyakran visszatérni.

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése