2010. január 17., vasárnap

51-es bolygó


(Planet 51)
Színes, magyarul beszélő, spanyol-angol animációs film, 91 perc, 2009
Rendező: Jorge Blanco
Főszereplők: Charles 'Chuck' Baker kapitány, Skiff, Neera, Lem, Grawl tábornok, Kipple professzor, Eckle

Manapság nagy divat olyan animációs filmet készíteni, ami a gyermekeknek szóló mese mellett a felnőtt kísérők számára is tartogat némi meglepetést. Az egész estés filmek esetében csak az a kérdés, hogy milyen arányban keveredik ez a kettő. Jelen esetben inkább mesét látunk, a gyerekek imádják is. De ha komolyabban belenézünk a történetbe, akkor azért láthatjuk, hogy az 50-es évek amerikai kisvárosának hangulata köszön vissza a vászonról.

Az 51-es bolygó lakói vidáman élik kis életüket. Elzárva a világtól, abban a hitben, hogy a létező világ teljességét ismerik. Aztán egy napon űrhajó száll le az egyik kertben és egy furcsa jövevény érkezik: Chuck űrhajós kapitány, aki tulajdonképpen ember. Vagyis ronda, veszélyes és ellenség.

Innentől a mese a szokásos: versenyfutás a jóindulatú és kissé bohókás fiatalok és a katonák között. Persze a befejezés boldog, egy mesében ez nem is lehet más. A gyerekek csillogó szemmel nézik új, zöld bőrű kedvenceiket. A felnőttek pedig jókat derülnek olyan poénokon, mint a Csillagok Háborújának felemlegetése, vagy az ET híres repülős jelenetének megismétlése. De a legzseniálisabb az Ének az esőben csodás lámparudas táncjelenetének paródiája.

Egyszóval igazi családi mozi ez. Tanulságos mese barátságról és bátorságról, és kellemes kikapcsolódás a szülőknek. Érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése