2010. január 22., péntek

Pokoli édenkert


(A Perfect Getaway)
Színes, feliratos, amerikai thriller, 98 perc, 2009
Rendező: David Twohy
Főszereplők: Steve Zahn, Milla Jovovich, Timothy Olyphant, Kiele San
chez

Cliff és Cydney boldogok, pont ahogy ez a frissen házasultakhoz illik, akik épp megérkeztek Hawaiira, hogy eltöltsék boldog nászútjukat. Kirándulnak, vidámak és szerelmesek. A túra úttalan útjain más párokkal is találkoznak, mint Nick és Gina vagy a kissé furcsa Cleo és Kale. Aztán egyszerre érkezik a rémes hír: egy őrült páros brutális kegyetlenséggel mészárol le nászutasokat. Nem tudni miért. Nem tudni ki. Innentől az álom rémálommá válik, minden és mindenki gyanús, csupán egy feladat van: túlélni a nászutat.

David Twohy rendező jól végzi munkáját. A sztori végig feszes, épp időben érkeznek az újabb csavarások, a feszültség nőttön nő. A fényképezés remek, Hawaii szigetének paradicsoma valóban csodaszép, így a cselekmény színtere gyönyörű. Jó a zene is, valóban semmi nem vonja el figyelmünket a sztoriról, ami épp elég kiszámíthatatlan.

A színészek nagyon jók. Steve Zahn eddig mindig az idióta balféket alakította mellékszerepben, most viszont nagyon jól hozza a kissé félénk íróember szerepét. Milla Jovovich kissé furcsának tűnik a tőle megszokott dögös akcióhősök után most, mint ijedt ifjó feleség, akire bizony vigyázni kell. Timothy Olyphant ismét zseniális a kissé őrült ex-katona figuráját nagyon meggyőzően hozza. A végére hagytam a gyönyörű Kiele Sanchezt. Ragyog a vásznon, és remekül játszik. Most láttam először filmben, de biztos vagyok benne, hogy még sok nagy szerep vár rá, mert roppant tehetséges.

Összességében tehát: gyönyörű helyszínen játszódó nagyon izgalmas thrillert látunk, remek szereplőkkel, dögösen izgalmas történettel. Ideális választás azoknak, akik bírják az izgalmakat. Ebben a kategóriában kiemelkedő minőségű alkotás, remek szórakozás! Gyerekeknek nem ajánlom!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése