2010. január 4., hétfő

Vapiano Pizza Pasta Bar


Cím: H-1021. Budapest, Bécsi út 33-35.
Asztalfoglalás: (+36-1) 336-0610
Látogatás: 2010.01.04.
Honlap: www.vapiano.hu


1. Külcsín: A Kolosi térnél, a Bécsi úton található egy nagyon régi gyárépület, melyet felújítottak és most egy nagyon trendi kis irodaépület lett belőle. Ennek hátsó frontján kapott helyet a méltán híres nemzetközi Vapiano lánc második hazai étterme. A parkolás elvileg ingyenes a környéken, de nem egyszerű, így, ha nincs szerencsénk, akkor bizony hosszú sétára készülhetünk.

2. Belbecs: Nagyon modern a belső környezet. Magas asztalok mellett foglalhatunk helyet az éttermi részen, illetve kisebb műbőr garnitúrákon a bár közelében. Nem dohányzó az étterem, ez mindenképp dicséretes! Az asztalok kialakítása egyébként ötletes, megtalálhatóak rajta az olajok és a balzsam ecet, amire salátánkhoz szükség lehet. Magas és tiszta a helyég, nekem nagyon tetszett. Fő attrakció a pult feletti graffitis tábla, ahol nagy emberek gondolatai olvashatóak az evésről.

3. Étkek: Összesen három kategória van: saláták, pizzák és tészták. Az érdekesség, hogy mi válogatunk össze mindent, amit aztán a szemünk láttára a látványkonyhában készítenek el. Zseniális a dolog, mert látványos, de nagyon gyors, az illatok pedig magukért beszélnek… Én tésztát választottam első alkalomra. A tejfölös csirke egy wok edényben készült percek alatt, a fűszerezésben folyamatosan konzultáltunk a szakáccsal, a tésztát pedig ő ajánlotta. A rengeteg féléből valószínűleg választani sem tudtam volna, de érdemes volt rá hallgatni, mert nagyon finom lett az eredmény. Kísérőként mustáros rukkola salátát ajánlott parmezánnal, ez szintén kiváló választás volt.

4. Italok: Alkohol csak a bárban van, viszont a hagyományos üdítőkön túl itt érdekes teák és gyümölcslevek, illetve olaszos üdítők alkotják a választékot.

5. Szerviz: Belépésünkkor kapunk egy chip kártyát, minden pultnál ezt kell átadni, aztán kilépéskor egyben fizetünk. Ez számomra a legzseniálisabb önkiszolgáló éttermi megoldás, amit valaha láttam. Az egyes pultoknál pedig fiatal szakácsok várnak ránk. Nagyon elégedett voltam: a fiatalember, akihez kerültünk, igazán profi volt, végig kedves és érdemes volt megfogadni a tanácsait. Ráadásul a salátát készítő lány még egzotikus szépségével is vitte a prímet.

6. Árak: Középkategóriás árak, más gyorséttermekhez képest sokkal szívesebben hagytam itt pénzt.

7. Értékelés: A reklám szerint ez egy igazi olasz hely, mégis gyors. Ez bizony igaz. Friss alapanyagok, ügyesen félig megfőzött alapanyagok, garantálják a gyors elkészítést. A hely kellemes és tiszta, a személyzet mosolygós, olyan gyorsétterem, ahová még sokszor vissza fogok térni! Nagyon ajánlom!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése