2010. február 13., szombat

Farkasember


(The Wolfman)
Színes, feliratos, angol-amerikai horror, 126 perc, 2010
Rendező: Joe Johnston
Főszereplők: Benicio Del Toro, Sir Anthony Hopkins, Hugo Weaving, Emily Blunt, Geraldine Chaplin, Art Malik, Elizabeth Croft, Sam Hazeldine


Egy régi történet legújabb megfilmesítése. Ha valaki utána olvas, hamar kiderül, hogy hányattatott sorsa volt a filmnek. Eredetileg vagy hat éve akarta bemutatni a stúdió, de mindenféle kihívások következtek: rendező csere és hasonlók. De úgy tűnik, érdemes volt várni, mert az eredmény meggyőző.

Joe Johnston arról híres, hogy nagyon aprólékos munkát végez. Ügyel a részletekre, legyen szó jelmezekről, vagy díszletekről. Ez okozza azt, hogy végül az elkészült film költségvetése különösen magas egy horrorhoz képest… Lawrence Talbot levelet kap testvére menyasszonyától, miszerint öccse eltűnt, így hazatér a családi birtokra, amit kisgyermekként hagyott el. De későn, mert már megtalálták a holttestet, amit valami vagy valaki brutális kegyetlenséggel ölt meg. Lawrence a fenevad keresésére indul, de harc közben megmarja… Márpedig akit a farkas megmar, az maga is azzá válik… Én innen már nincs megállás.

A rendezés jó. Borúsak és nyomasztóak a képek, érdemes volt sokat költeni a díszletekre. A zene szintén nagyon erős, remekül növeli a feszültséget. De a film igazi erénye a jó szereplőválasztás. Benicio Del Toro sötét és vészjósló, remekül játssza a két valóság közt küzdő áldozatot. Sir Anthony Hopkins pedig egyenesen démoni. Nem véletlenül korunk egyik legzseniálisabb színésze: bármit játszik is, az mindig tökéletes. A többiek ehhez képest csak fel-felvillannak a mozivásznon. Persze Emily Blunt ártatlan és szép, Hugo Weaving pedig fondorlatos, de ők mind csak asszisztálnak a nagy kettősnek.

Mindezzel együtt a film csak horror. Folyik bőven a vér, hullanak a leszaggatott testrészek és sűrűn történnek más egyéb gusztustalanságok. Tehát csak annak érdemes megnézni, aki az ilyesmire vevő.

Régi történet új köntösben. Remek színészek, ragyogó kiállítás, de végül csak egy brutál horror sok vérrel.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése