2010. február 13., szombat

Sci-Fi Cafe Étterem és Kávézó


Cím: H-1111. Budapest, Október 23 u. 8. (Allee Bevásárlóközpont)
Asztalfoglalás: -
Látogatás: 2010.02.12.
Honlap: -


1. Külcsín: Budán, az Allee Bevásárlóközpontban, az első emeleten található ez a modern kávéház és étterem. Innentől kezdve a parkolás nem gond, de talán ez a hely egyetlen előnye.

2. Belbecs: A megjelenés amolyan ultramodern, ahogy azt a név is sugallja. Ízlés kérdése, de a lila-vörös kombináció számomra például szembántó. Sötét tónusok és ezüst kiegészítők talán egy űrhajót akarnak szimbolizálni, szerintem kimondottan kellemetlen látvány. Ennél rosszabb már csak az étlap maga: furcsán összehajtott négyzet, amelyből fizikai nehézség kihámozni a választékot.

3. Étkek: Saláták és mártogatók alkotják a választékot, ami talán ígéretes. De étteremnek nevezni a helyet azért, mert van 4 féle főétel is, nos, ez kicsit túlzás. Jelen esetben csak a desszert választékot teszteltük: Tiramisu, Sacher torta és Cseresznyés pite közük az utóbbira esett a választás. Az eredmény egy vékonyka tésztára kent hihetetlenül édes lekvár szerű valami volt. Súrolta a rémség határát.

4. Italok: Van sok koktél. Mondjuk az összetevők már nem fértek fel az étlapra, így aki nem tudja mit kér, az sok segítséget nem kap. Meg vannak üdítők, sörök és borok. Amolyan mindenből egy kicsi. Ígéretesnek tűnt a házi limonádék választéka, így ezeknek szavaztunk bizalmat. A bodzás limonádéban például nagy darab kiwik voltak, a ’”friss eper” valami rendkívül édes piros folyadékot jelentett, talán még a narancsos járt közel a valósághoz. Háromból egy… ez is egy arány.

5. Szerviz: A modern helyhez modern pincér jár, aki esküdözik az árura, de nagyon helyesen nem kérdezte meg, hogy elégedettek voltunk-e.

6. Árak: A minőség rendkívül gyatra voltát tekintve erősen túlzónak tartom az árakat.

7. Értékelés: Ez az a hely, ahova biztosan nem jövünk vissza.

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 3 pont – Inkább zsíros kenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése