2011. január 11., kedd

Szerelem és más drogok


(Love and Other Drugs)

Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 115 perc, 2010

Rendező: Edward Zwick

Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Josh Gad, Oliver Platt, Natalie Gold, Hank Azaria, Judy Greer, Jaimei Alexander

Jamie az ideális értékesítő. Addig beszél, amíg üzletet köt. Csak kevésbé bír férfiúi mivoltával, így aztán egy folyamatos bohémság az élete. Egy elszólás nyomán balfék öccse ajánlására kerül a gyógyszeriparba, ahol orvos látogató lesz. Ahol pedig csinos nővérek vannak, ott Jamienek nyert ügye van. Míg találkozik Maggievel, a gyönyörű, ám problémás lánnyal. Kezdeti ellentétük nyilvánvalóan összehozza őket, és amolyan ideális, „csak semmi érzelem, tiszta szex” kapcsolat alakul ki köztük. De persze, ahogy ez lenni szokott, minden megváltozik. Megjelenik a Viagra, és Jamie karrierje felível, míg a lányról kiderül: gyógyíthatatlan beteg. Az eddigi vígjáték itt csa áét romantikus filmbe.

Edward Zwick jó filmet csinált. Jók a dialógusok, megfelelő fricskát kap az amerikai egészségügyi rendszer… Szépek a képek, és jó a zene is. Ebben a filmben tényleg minden a helyén van. Ettől persze kicsit kényelmes is minden, de legalábbis alaposan kiszámítható.

Ami mégis elviszi a sztori, az a színészek játéka. Gyllenhaal sármos, mint mindig, jól adja a szívek elrablóját. Anne Hathaway pedig – aki eddig sosem vetkőzött a vásznon – most alaposan végig meztelenkedi a fél filmet, és a fiúknak már csak ezért is érdemes beülni a moziba… De üdítően jók a mellékszereplők is. Josh Gad nagyot alakít az idióta öcsi szerepében, és szintén üdítő látvány Judy Greert a butácska nővér szerepében látni. Már tartottam tőle, hogy élete végéig csak a gonosz ármánykodó szerepében látom majd, de most öröm egy új színben látni!

Összességében kicsit kiszámítható a sztori, ezért nagy fordulatokat ne várjunk, de egy nagyon jó kis romantikus filmként érdemes megnézni! Remek szereplők, nagy poénok, és néhány kedves jelenet miatt mindenképp szavazok rá!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése