2011. január 15., szombat

Zöld Kapu Vendéglő


Cím: H-1034. Budapest, Szőlő utca 42.

Asztalfoglalás: (+36-1) 387-7028

Látogatás: 2011.01.13.

Honlap: zoldkapuvendeglo.mlap.hu

1. Külcsín: Külsőre szinte jelentéktelen a ház, ahogy az egyszerű fehér fal beleolvad a lakótelep szélén meghúzódó Szőlő utcába. Sőt még a cégtáblát is alig látni a méretes fáktól – aki tehát ide igyekszik, az figyeljen alaposan, mert könnyű eltéveszteni a házat. A parkolás a környéken ingyenes – ámde nem egyszerű, sokszor csak egészen távol lehet megállni. Ezúttal pont szerencsénk volt, épp az ajtó előtt találtunk szabad helyet.

2. Belbecs: Belülről már sokkal hangulatosabb minden. A földszinten egy pici terem vár 5-6 asztallal, olyan igazi régies a berendezés, nagyon hangulatos, remekül illik a magyaros étterem megjelenítéséhez. Az emeleten egy nagyobb szoba és csupa faburkolat vár, de a fő attrakció a hosszúkás kerthelység, ahol szép időben étkezési időben folyamatosan tömeg van.

3. Étkek: Egyszerűen csak annyit tudok mondani: elképesztő a választék. Halaktól a marháig minden, levesektől az édességig minden, egyszerűen minden-minden megtalálható. Külön dicséret jár azért, mert rengeteg olyan igazi magyaros fogás található az étlapon, melyet már szinte sehol sem lehet fellelni. Külön fejezetben kapnak helyet a csülök ételek, csak ezekből akkora a választék, mint máshol a komplett étlap. Igazi meglepetés az időszakos különlegességek gyűjteménye: január végétől például toros napok lesznek, egészen széles kínálatával a témába vágó ételeknek. A fő gond tehát, hogy választani elképesztően nehéz, már csak e miatt is sokszor vissza kell térni. Ezúttal egy serpenyőben sült mustárszószos csülköt próbáltam ki… mintha vajba merült volna a késem. Péter barátom a Túró gombócot választotta, és elégedett volt. El kell mondani még, hogy az adagok hatalmasak. Ide vagy nagyon éhesen kell jönni, vagy ételhordóval. Nincs más… Az ízek pedig… Minden nagyon finom volt!

4. Italok: A hagyományos üdítők mellett kimondottan tisztes a pálinka és a bor választék, itt valóban meg lehet mutatni például egy külföldi vendégnek, hogy milyen is a magyar vendéglátás.

5. Szerviz: Fiatal és középkorú urak csapata gondoskodik a vendégekről, amennyire memóriám megbízható, nagyjából ugyanaz a csapat dolgozik itt évek óta. Összeszokottak, udvariasak és gyorsak. Itt nem kell órákat várni egy számlára.

6. Árak: Alsó középkategóriás árakat találunk, a hihetetlen mennyiségű étel miatt viszont mondhatjuk, hogy olcsó a hely. Mert a vacsora még simán kitelik az ebédről hazavitt dobozokból…

7. Értékelés: Árnyas lakótelep szélén, kockás terítős – magyaros – házias – nagyon jóllakós kis étterem. Ha külhoni vendégnek szeretnénk magyaros ételeket prezentálni, jobbat nem is találhatnánk. Kimondottan ajánlom a helyet!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése