2011. február 6., vasárnap

Párizsból szeretettel


(From Paris with Love)

Színes, feliratos, francia akciófilm, 92 perc, 2010

Rendező: Pierre Morel

Főszereplők: John Travolta, Jonathan Rhys-Meyers, Kasia Samutniak, Amber Rose Revah, Chems Dahmani, Richard Durden, Bing Ying

Luc Besson producer és Pierre Morel rendező iszonyú kemény akciófilmet csináltak. Pörögnek az események, ömlik a vér… gyenge idegzetű nézők maradjanak távol. De az akciófilmek szerelmesei üljenek be megnézni ezt a mozit, mert remek élményben lesz részük.

Reese, a párizsi amerikai követség tisztségviselője, aki titokban CIA karrierről álmodik. Be is segít az ügynökségnek, míg egy napon igazi feladatot kap: szegődjön társául a francia fővárosba érkező amerikai vér profi ügynöknek. Megjelenik Wax, aki érkezése után pár perccel már irtani kezdi a gonosztevőket. Mire Reese felfogja, mi is zajlik körülötte, már óránként ölnek egy gengsztert. De mindez nem elég, kiderül, hogy a mit sem sejtő fiúmenyasszonya sem az, akinek látszik. Így aztán a kínai banditák és a pakisztáni drogdílerek után már saját barátnőjére vadászik…

A rendezés kiváló. Percenként esünk kétségek közé: vajon valóban Wax a jó fiú? A cselekvény pergő, nem is nagyon van időnk pihenni. Iszonyat gyorsan zajlanak az események. Fordulatos, nagyon kemény a film. A zene remek hátteret ad, a fényképezés dinamikus. Hiába, Besson csapatában senki sem hibázhat.

A színészek pedig remekelnek. Rhys Meyers ezúttal a feltörekvő ifjú szerepében remekel. VIII. Henrik egykori megformálója nagyon is hitelesen adja a jó szándékú növendéket. Travolta pedig zseniális. Marcona, elképesztően kemény. Mint olvastam, élete leg akciódúsabb filmje ez, melyben szinte dublőr nélkül játszik, ami valljuk be: az ő korában már igen tiszteletre méltó teljesítmény. Kasia Samutniak nagyon szép, de sok szerepe nincs, ahogy senki másnak, a két pasi dominálja a teljes filmet. De ezzel semmi gond, mert kettősük remekül összepasszol.

Kőkemény akciófilm, remek szórakozás! Csak edzett nézőknek!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése