2012. augusztus 28., kedd

Hooters - Budapest


Cím: H. Liszt F. tér
Asztalfoglalás:
Látogatás: 2012.08.28.
Honlap:

1.    Külcsín: Kívülről semmi extrát nem látunk, egy a Liszt Ferenc tér kellemes éttermei közül. (Tehát: igen nehéz és drága a parkolás, készüljünk hosszabb sétára.) Talán csak a messziről feltűnő narancssárga napellenzők jelzik előre, hogy itt és most egy különös étterem nyitotta meg kapuit. (Ez azért elég komoly esemény, így mi is a megnyitás utáni első napon jártunk ott…)

2.    Belbecs: Tipikus amerikai sport-gyorsétterem. Egyszerű kinézet, a dekorációban szinte minden narancssárga. A falakon hatalmas TV-k, melyekben sport közvetítéseket lehet nézni. Mellettünk épp egy általunk sosem látott játékot játszottak amerikai fiúk… A maradék helyeken poszterek, Hooters lányok fotói, újságok címlapjai. Az egész egyszerű, de minden kellemesen tiszta és kényelmes. Az a hely, ahol szívesen ülünk le egy italra, vagy étkezésre.

3.    Étkek: A Hooters két dologról híres: az egyik a csupa nagy keblű és igencsak szemrevaló felszolgáló lányokból álló csapat, a másik a minőségi étel. Amolyan szokásos amcsi kajálda: csirke szárny (rengeteg változatban), saláták, különleges hamburgerek és néhány kiegészítő. Első alkalommal belekóstoltunk a csirkés világba: 10, 20 vagy 50 (!!!) szárny kérhető – lehet sült vagy panírozott – számtalan ízesítéssel és választott mártogatóssal. Klasszikus rántottat kérünk csípős változatban és a híres daytona szószos változatot. Mindkettő rendkívül ízletes! A rántott hagyma karika omlós, szinte olvad a szájban. Csak az íz kedvéért még megkóstoltuk a Philly steak szendvicset – ez egyenesen mennyei! Ilyen puha marhát már rég ettem. A burgerekre már nem maradt energia, ezeket a következő alkalomra hagytuk…

4.    Italok: Sörök, üdítők és koktélok, itt bizony minden van. Ellentétben más gyorséttermekkel, itt nyugodtan fogyaszthatunk alkoholt. Ami még fontos: az italokra nem kell órákat várni, alig két perccel a rendelés után már meg is kaptuk őket. Pedig az emeleten ültünk…

5.    Szerviz: No, itt van az igazi titok nyitja. Hiszen az 1983-ban megnyílt első étterem óta már több mint 24 országban és több mint 400 étteremben élvezhetjük a kiszolgálást – valamit tehát tudnak. Persze itt szokás rávágni: a nagy mellű lányok a titok nyitja… De ennél azért többről van szó… Ebédidőben érkezünk, láthatóan telt házzal működik a háromszintes étterem. Az ajtóban egy hostess fogad és megkér, hogy igyunk valamit a bárban, amíg várnunk kell az asztalra. Iszunk, nézünk valami sportot és vizslatjuk a lányokat: no igen, ennyi csodaszép teremtést egyszerre látni valóban élmény. Néhány perc múlva szólnak: van asztal. Egy újabb hostess odakísér és leültet és elmondja: mindjárt jön a Hooters lányunk. Meg is jelenik Hajni: gyönyörű… hatalmas a mosolya. Bemutatkozik, mosolyog, megkérdezi választottunk-e vagy ajánljon valamit. Beszélget, mosolyog és érdemes rá hallgatni. Leadja a rendelést majd visszajön, leül hozzánk és beszélget velünk. Mondom még egyszer: mosolyog… És nagyon kedves. Az étteremről és a castingról kérdezzük, kedvesen válaszolgat. Közel 60 lányt vettek fel, sokan beszélnek nyelvet, amúgy nagyon változatos a csapat. Nem egy típust kerestek: egyszerűen olyan lányokat, akik szépek, kedvesek és nyíltak… Evés után megkérdezzük: szabad-e egy képet csinálni vele. Természetesen mondja és ajánlja, hogy odahív még 2-3 kolléganőt. De tekintve, hogy minket az ő kedvessége és szépsége bűvölt el, ezzel nem élünk. Kifelé menet még visszanéztem: azonnal előkerült egy tisztítószeres flakon és letörölte az általunk összemalacozott asztalt. Ja, itt nincs két hetes sült krumpli darab a terítőn, és a következő vendég sem ragad a zsíros asztalhoz… A titok tehát a nagyon emberi kiszolgálásban és a tökéletes szervízben rejlik. Ezt kéne eltanulni…  (Felső kép: az amerikai trénerek, középen Miss Hooters 2012. Alsó kép: hátul Hajni, a Tündér)

6.    Árak: A különleges színvonalhoz és a rendkívül finom ételekhez képest nem drága a hely. Az általunk ismert valamennyi hasonló étteremnél jóval kevesebbet fizettünk… Ilyen minőségért pedig meglepő, hogy csak ennyi volt a számla.

7.    Értékelés: Remek étel, jó kiszolgálás és szemet gyönyörködtető lányok… Mi kellhet még? Zárásul még egy fontos idézet Hajnitól: „Nem ide nem csak pasik járnak… Tagadhatatlanul ők vannak többen, talán valóban a Hooters lányok miatt jönnek ide. De jönnek a csajok is, hiszen ennyi pasit egy helyen hol lehet találni…?” Igen: ha a kereslet találkozik a kínálattal, akkor ott bizony valami nagyon jó születik…

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

1 megjegyzés:

  1. Hát nekem nem ilyenek voltak a tapasztalataim.
    Koktél 35 perc. Hambi 60. Sört épp vissza akartam mondani 45 perc után. Csajok látványosan megválogatták kivel kommunikálnak (a mi asztalunknál is inkább a 'szemrevalóbb' egyedektől fogadtak el rendelést). Ugy kellett az asztalunkhoz tartozó csajt levadászni ha szerettünk volna valamit. Érdekes, a blokkot 5 mp alatt odaadták. Jobb 'partiarcokkal' ment a csoportos fotózkodás. Velünk meg aki épp kényszerből ráért. Kaja minősége sem eget rengető. A téren nem egy helyen ettem finomabb burgert... Ehhez képest drágállom. nálam a skáládon max 3-as.

    VálaszTörlés