2013. január 7., hétfő

Jack Reacher



Színes, feliratos, amerikai akciófilm, 130 perc, 2012
Rendező: Christopher McQuarrie
Főszereplők: Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall, James Martin Kelly, Richard Jenkins, Werner Herzog, Alexia Fast, David Oyelowo,

Egy ámokfutó lelő egy csomó embert. A rendőrség parádés gyorsasággal fogja el a vélt tettest. Aki nem védekezik, csak egy dolgot kér: hívják Jack Reachert… Aki a legkeményebb katonai nyomozó volt, bejárta a világot, majd két évvel korábban nyomtalanul eltűnt. Most azonban hívatlanul is feltűnik, és segítségére lesz az ügyvédnőnek. Bár eredetileg épp elítélni akarta a vádlottat, a nyomozás közben kiderül, nem is az igazi tettest fogták el..

McQuarrie rendező igazi múlt századi krimit csinált. Pörgős történet, remek csavarok, kellő izgalom, és persze néhány jól odatett poén – minden megvan a sztoriban, ami kell. Jó zene, jó képek, jó színészek… Egészen rendben van a dolog.

Tom Cruise alakítása a legjobb az utóbbi években. Most ismét olyan, mint korai filmjeiben, amikor még nem a rutin volt az erőssége… Rosamund Pike hosszabb csend után tért vissza a vászonra. Most is szép, de néhány kellemes poénon kívül most nem sok maradt a számára. Remek viszont Robert Duvall, ahogy mindig. A világ egyik legjobb karakter színésze most is a helyén van…

Remek kis sztori, sok korrupt rendőrrel, a világot behálózó orosz maffiával, és tényleg jó humorral. Bár film egésze kissé erőszakosra sikeredett, ezért kiskorúaknak nem ajánlanám, mégis azt kell mondanom: briliáns Cruise akciófilm, amit kár lenne kihagyni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése