2013. augusztus 20., kedd

Mielőtt éjfélt üt az óra



(Before Midnight)
Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 109 perc, 2013
Rendező: Richard Linklater
Főszereplők: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Charlotte Prior

A „Mielőtt” filmek talán a legkülönösebb trilógia a mozi történetben. Készült egy film, úgy 20 éve. Senki nem gondolt folytatásra, de annyian érdeklődtek a folytatás iránt, hogy kb 10 évvel később megszületett a második rész. Megint senki nem gondolt folytatásra, és megint jöttek a kérdések… Így aztán most – újabb kilenc év elteltével folytatódik a mese. Mondom mese, mert történet az alig van. Ez a film nem erről szól. Jesse és Celine immár negyvenes éveikben járnak, iker lányaik is nagyok már, épp túl vannak egy Görögországi nyaraláson, ahol velük volt Jesse első házasságból származó fia is.

Az utolsó estéjüket töltik a csodás környezetben, és beszélgetnek. Beszélgetnek, az életről, az elmúlt évekről, gondjaikról, örömeikről… Ennél többet nem lehet elmondani erről a filmről, mert nincs is benne több. Mert ez pont elég. Két elképesztően tehetséges színész és egy remek rendező, akik sok évente kiadják magukból a bennük levő félelmeket és apró örömöket. Mindezt hol elképesztő bölcsességgel, hol pedig rémisztő valóságosan teszik.

Különleges film ez. Akik látták a korábbi részeket, azoknak kötelező, a többieknek pedig nagyon ajánlott. Egészen zseniális élmény!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése