2013. október 13., vasárnap

Gravitáció



(Gravity)
Színes, feliratos, amerikai sci-fi, 90 perc, 2012
Rendező: Alfonso Cuáron
Főszereplők: George Clooney, Sandra Bullock

Dr. Ryan Stone tudományos tiszt egy kommunikációs műholdat igyekszik megjavítani. Közben Matt Kowalsky parancsnok vidáman repked körben… Minden sok száz mérföld magasan az űrben, ahol a hőmérséklet mínusz 100 és 130 fok között van, nem terjed a hang és teljességgel lehetetlen az élet. Hirtelen riasztást kapnak a Houstoni irányítástól: egy megsemmisült orosz műhold törmeléke közeledik hozzájuk eszement sebességgel. Megszakad az adás, és elszabadul a pokol… Ennél többet nem szabad elmondani erről a filmről.

Kétségeim voltak, hogy ebből mit lehet összerakni, de Alfonso Cuáron rendező remek filmet alkotott. Mindenekelőtt elképesztő a látvány. Az űr és az űrutazás az egyik olyan misztérium, amire titokban mindenki vágyik, de csak egészen keveseknek adatik meg. És minden történettől függetlenül csak a látványért érdemes megnézni! (Ezúttal megszavaztuk, hogy nézzük Imax-ben… Be kell vallanom: megérte. Elképesztő volt a 3D-s technika…)

Jó a zene és jó a vágás. Folyamatosan nő az izgalom, és egy egészen jó kis akció film áll össze előttünk.

Egyetlen bajom van csupán. A színészválasztás. George Cloney zseniális, mint mindig. Remekel. Viszont Sandra Bullock… Őt mindig is imádtam, de mióta a botox eltorzította az arcát, azóta nehezen viselem. Mert jól játszik, ez ok. De az arcáról bizony nem sok izgalmat olvashatunk le. Nem is értem, hogy miért nem választottak egyet a rengeteg fiatal tehetséges színésznő közül…

Összességében kimondottan érdemes megnézni, de azokat a véleményeket, hogy ez lesz az év filmje, nem igazán osztom…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

1 megjegyzés: