2014. október 26., vasárnap

Senki szigete



Színes, magyar romantikus vígjáték, 96 perc, 2014
Rendező: Török Ferenc
Főszereplők: Jakab Juli, Mohai Tamás, Bánfalvi Eszter, Schell Judit, Stohl András, Thuróczy Szabolcs, Margitai Ági

Török Ferenc a Moszkva tér megalkotásával beírta a nevét a magyar filmes kalendáriumba. Ezek után méltán várhattuk, hogy az új filmje is jeles alkotás lesz. Nos, nem így lett…

Van egy idióta szőke nő. Aki bámul a világra. Időnként pedig ruhát cserél másokkal. Éppen szökik az esküvőjéről. Aztán van egy taxis lány, aki szinte minden kuncsaftját meglopja. Kemény csaj, pont leszbinek néz ki, de végül férjhez megy a szőkét üldöző ex-férj jelölt hajóskapitányhoz. És van egy tengő-lengő kosaras csávó, aki rejtély, hogy miből él. Nos, ezek hárman jól összekeverednek… Ennél többet nem nagyon lehet elmondani ennek a közel nézhetetlen filmnek a zavarodott tartalmáról.

Töröknek nincs sztorija, életérzése van, az meg minek. Néhol érdekesek a képek, főleg az össze-vissza vágott budapesti látványok, és néhol kellemes a zene. Annyira nem, hogy megvegyem cd-n, de legalább hallgatható.

Aztán van egy sor igen gyenge színész. Jakab Juli szerepe szörnyű. Talán egy értelmes mondata sincs, csak bámul elkötelezett arccal, ahogy menetel a városban. Azon kívül, hogy hosszú lába van, nem sokat tudunk meg róla. Bánfalvi Eszter a vagány csaj szerepében egy fokkal jobb, bár látszik, hogy néhol elröhögte a forgatást – nem is csoda… Mohai Tamás nyilván a fiatal csajok álma, de ez inkább a kinézetének szól, mint a tehetségének, mert színészi játékot egyetlen percig sem mutat. Az egyetlen értelmes felvillanás a Margitai Ági – Schell Judit párosé, az ő karakterük ki van találva, hiába, ők értik a szakmájukat.

Valószínű, hogy szimbólumokat látunk és érteni kéne a képeket. Nos, nekem nem sikerült… Erre a förmedvényre kár volt pénzt kidobni…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 3 pont - Gyatra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése