2015. június 21., vasárnap

Megőrjít a csaj



(She’s Funny That Way)
Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 93 perc, 2015
Rendező: Peter Bogdanovich
Főszereplők: Imogen Poots, Owen Wilson, Kathryn Hahn, Jennifer Aniston, Will Forte, Quentin Tarantino, Lucy Punch, Rhys Ifans

Arnold Albertson jól menő rendező. Családja érkezése előtt van még egy napja, ezért egy call girlt rendel. A kellemes este után 30.000 dollárt ad a lánynak, ha az megígéri, hogy felhagy a pályával. Isabella hallgat is a férfira, és színésznőnek áll. Első meghallgatásán egy prostit kell alakítania. Kis szépséghiba, hogy a rendező Arnold, a főszereplő pedig Arnold felesége… A sztori ennél sokkal bonyolultabb, sok szereplő keveredik bele a kalamajkába, és közben minduntalan felbukkannak nők, akiknek Arnold mentette meg az életét…

Peter Bogdanovich csinált egy sokszereplős régimódi vígjátékot. Ha nem látom a nevét a vásznon, egészen meg lettem volna győződve, hogy egy új Woody Allen filmet látok. A hangulat, a díszletek, a zenék, a párbeszédek teljesen emlékeztetnek a mesterre. Ez persze nem gond, de talán több egyediséget kellene vinni a sztoriba.

A sztori egyszerű, a sok szereplő keveredik minden módon, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. Mindez szép környezetben, kellemes zenékkel és sok jó színésszel. Ez a siker biztos receptje. Nem akarunk túl mélyen belemenni a sztoriba (Miért menti meg a nőket? Honnan van rá pénze?), nem keresünk tanulságokat, csak elviccelődünk, a néző meg jókat röhög.

A lényeg a jó színészek. Imogen Poots ismét bizonyítja, hogy igen tehetséges. Mondjuk hihetetlen módon nem szép, de mégis van benne valami, amitől egészen különleges lesz. Elképesztően egyedi jelenség. Részemről Owen Wilsont kimondottan utálom, most is csak a sokszor mutatott arcait hozza, szerencsére nem rajta múlik az eredmény. Viszont zseniális Rhys Ifans. Őt nem lehet bekategorizálni, mindig idióta szerepei vannak, de ezeket rendre zseniálisan oldja meg. Kathryn Hahn egészen jó, viszont Jennifer Aniston nekem ezúttal kicsit sok volt. Értem én, hogy élvezi, hogy ezúttal nem a kis csinibabát játssza, de picit túljátszottnak éreztem a figurát.

Egyszer nézhető, kellemes vígjáték, forró nyári estéken jó kis felüdülést hoz…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése